CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Resultats de diverses eleccions sindicals: Nissan Zona Franca, Gamo Sant Boi i Saint-Gobain Cristalería S.L. de L’Arboç

Dilluns, 28 febrer, 2011

- Nissan Zona Franca

Dijous passat 24 de febrer van tenir lloc les eleccions sindicals a les empreses del grup Nissan. CGT ens presentem en el col·legi d'especialistes i no qualificats de la factoria de Zona Franca, obtenint un resultat de 242 vots (13%). Aquestes eleccions han vingut marcades per la reestructuració de la planta, passant de 29 membres del Comitè d'Empresa a 25. El col·legi d'especialistes i personal no qualificat que passava de 21 a 16 i el col·legi de tècnics administratius que passava de 8 a 9. CGT ha aconseguit 2 membres en el Comitè d'empresa.

Resultats (delegats obtinguts) a Nissan Zona Franca:

CGT: col·legi especialistes i no qualificats 2, col·legi tècnics i administratius 0, total 2, delegats any 2007 4, variació -2.

CCOO: col·legi especialistes i no qualificats 6, col·legi tècnics i administratius 1, total 7, delegats any 2007 10, variació -3.

UGT: col·legi especialistes i no qualificats 3, col·legi tècnics i administratius 2, total 5, delegats any 2007 6, variació -1.

SIGEN-USOC: col·legi especialistes i no qualificats 5, col·legi tècnics i administratius 6, total 11, delegats any 2007 9, variació +2.

Des de la Secció Sindical de CGT hem de valorar el resultat d'aquestes eleccions, partint de la situació produïda després dels acomiadaments de juliol on aquesta secció sindical va sofrir discriminació (reconeguda en cadascuna de les sentències contra els acomiadaments) per part de la Direcció de Nissan, acomiadant a més del 67% dels nostres afiliats en un intent clar d'eradicar a aquest sindicat del Comitè d'Empresa. Aquesta Secció Sindical va quedar amb 56 afiliats una vegada produïts els acomiadaments.

En aquest període, hem pogut reconstruir una idea sindical basada en la transparència i la participació. Volem també agrair també a tots aquells treballadors afiliats i no afiliats, que han confiat en la CGT i ha permès obtenir els resultats obtinguts, podent seguir lluitant per la defensa dels interessos de la plantilla. Des d'aquesta Secció Sindical, respectem la voluntat dels treballadors en aquestes eleccions sindicals, encara que aquest resultat atorga la majoria a un tipus de sindicalisme, basat en l'acatament dels interessos empresarials, una cosa que no comparteix la CGT.

Secció Sindical CGT Nissan


- Gamo de Sant Boi de Llobregat

Els resultats de les eleccions sindicals celebrades en l'empresa del Baix Llobregat Gamo, del sector del metall i amb seu a Sant Boi de Llobregat, han estat: CCOO 5, CGT 2, UGT 2.

La CGT es presentava per primera vegada, obtenint un molt bon resultat guanyant en el col·legi d'especialistes (a tècnics no presentàvem candidatura), i obtenint dos membres en el Comitè d'Empresa. Anteriorment els 9 membres del Comitè pertanyien a la UGT.

Felicitats als companys pel bon treball realitzat.

Federació Comarcal del Baix Llobregat CGT


- Saint-Gobain Cristalería S.L. de L'Arboç

Els resultats han estat els següents: CGT ha obtingut 1 representant (18 vots) en el Col·legi de Tècnics Administratius i 4 en el Col·legi d'Especialistes (118 vots). CCOO ha obtingut 2 representants en el Col·legi de Tècnics Administratius (25 vots) i 2 en el Col·legi d'Especialistes (59 vots). UGT ha obtingut 1 representant (21 vots) en el Col·legi de Tècnics Administratius i 3 en el Col·legi d'Especialistes (74 vots).

Quant a percentatges de representació, CGT ha obtingut un 43.58%, UGT un 30.44% i CCOO un 26.92%.

Des de CGT transmetre la satisfacció del desenvolupament tot el procés electoral així com dels resultats obtinguts. Sobretot destacar el respecte mutu que ha existit entre les diferents Organitzacions Sindicals durant la campanya Electoral. Quant a la participació informar-vos que d'un total de 408 electors, han exercit el dret a vot 334 treballadors/es, que representa 82% del Cens.

Després dels resultats en primer lloc agrair als companys i companyes que han dipositat la seva confiança en les candidatures de CGT i en la línia sindical que ha demostrat durant el mandat anterior. Amb el suport rebut es consolida una idea de treball ferm, conseqüent, responsable i solidària, en pro de la defensa dels drets laborals de tots i totes.

CGT ha hagut de lluitar contra vent i marea en aquestes Eleccions Sindicals, en primer lloc per la reducció de plantilla que s'ha donat en el centre, “casualment” per baixes incentivades “prejubilacions”, de molt bona part de l'afiliació i simpatitzants de 60 anys o més. Per l'aposta sense embuts per part de la Direcció per CCOO, que ha assolit la majoria absoluta en el Comitè Intercentres, en el qual CGT històricament té un membre, i com no, per la situació que es dóna en termes generals en gairebé tots els Centres de treball on predomina el Sindicalisme de Delegació, la por, etc. Un sindicalisme de delegació que arriba a acords que retallen els drets dels treballadors i treballadores, com el “Gran Pacte Social” al que han arribat CCOO i UGT respecte a la retallada de les Pensions.

És per això que si a les plantilles els expliquem aquest tipus d'agressions i altres més, són capaces d'encara estant afiliats a un sindicat d'aquests voti per CGT. Convidem a tots i totes a afiliar-se a la CGT, i així participar de forma directa en el desenvolupament del nostre projecte, que al cap i a la fi és el de tots els treballadors i treballadores.

Secció Sindical CGT Saint-Gobain Cristalería S.L. de L'Arboç

 

  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció