CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Resultats eleccions sindicals realitzades a Metro Barcelona, Autoritat Portuària de Tarragona, Roca Gavà, Hospital Clínic de Barcelona, TV3 i FGC

Divendres, 26 novembre, 2010

Immersos en ple període d'eleccions sindicals, us facilitem els resultats produïts en les eleccions sindicals realitzades en algunes empreses importants:

- Metro de Barcelona

CGT es manté com a primera força sindical i passa de 8 a 9 delegats/des en relació als resultats de les eleccions anteriors del 2006, i ja porta vint anys sent el sindicat més votat. A continuació els delegats obtinguts per cada sindicat (entre parèntesi els delegats que tenien abans):

CGT 9 (8), UGT 7 (5), CCOO 5 (6), SU 3 (4), CPTC 2 (3), CIM 1 (1)

Aquesta és la valoració de la secció sindical de CGT:

"S'han realitzat les Eleccions Sindicals al Metro de Barcelona amb una participació important dels treballadors que es concreta en el 65% en el Col·legis d'Especialistes i del 53% en el de Tècnics. Com sempre, a pesar de la campanya que tots els altres sindicats i la Direcció de l'empresa han fet per a fer-nos fora del Comitè, els treballadors no ho han permès i hem tornat a guanyar en els dos col·legis en delegats i en vots. A més hem pujat 1 delegat en el Col·legi d'Especialistes. Les posicions clares, el no signar els acords que perjudiquen a les plantilles i l'actitud resistent i digna dels nostres delegats, és evident que tenen el seu reconeixement per part dels companys. Tornem a tenir gairebé el doble de vots que afiliats, tots els altres sindicats no han aconseguit que els voti ni la seva pròpia afiliació. Sent la UGT el cas més patètic, ja que a pesar de pujar 2 delegats a costa de CCOO i del Sindicat Unitari, han vist com més d'un terç de la seva afiliació no els ha votat. La realitat és que la situació sindical en el Comitè d'Empresa ha variat poc, ja que entre els 4 sindicats pactistes (UGT, CCOO, CPT i CIM) que fins a ara componien la Majoria en el Comitè d'Empresa, la tornen a tenir, i la lluita contínua. Però no han doblegat la voluntat de molts treballadors i aquests no han permès una reculada de la CGT, que al Metro és una forma de ser i d'estar".

- Autoritat Portuària de Tarragona

CGT es converteix en la primera força sindical, passant de 2 a 5 delegats. Des de la Secció Sindical de CGT ressalten que aquest resultat és la conseqüència del desencantament, les deteriorades relacions laborals, la desmobilització sindical de la Comissió Paritària de Ports de l'Estat i la inactivitat de lluita sindical davant la pèrdua salarial del 5% com a conseqüència de l'aplicació del RDL 8/2010 maquillada per una vaga general sense continuïtat, castigant al tàndem CCOO-UGT que perd delegats i indicant de manera clara, oberta i contundent a l'empresa, que és necessari un canvi en la relació laboral i la gestió del seu personal, aplicant criteris d'igualtat tant en l'àmbit retributiu, personal i professional per al conjunt de la plantilla.

Els delegats es reparteixen de la següent forma:

Col·legi especialistes i no qualificats: CGT 2, CCOO 1

Col·legi tècnics i administratius: CGT 3, UGT 2, USOC, 2, CCOO 2, SPPP 1

Totals: CGT 5, CCOO 3, UGT 2, USOC 2, SPPP 1

- Hospital Clínic de Barcelona

APIHC (Sindicat d'infermeria) 9, CC.OO 6, CGT 4, UGT 4, SAE (Sindicat Auxiliars d'infermeria) 2, CATAC 0, SATSE (Sindicat d'infermeria) 0, AIPS (Sindicat que representa a totes les categories) 4, SICTESS (Sindicat de Tècnics) 2

Les eleccions van ser impugnades per SATSE, perquè la Categoria d'Auxiliars d'Infermeria va ser afegida en el Col·legi de Qualificats. El laude va ser favorable al Sindicat impugnant, però la Direcció del centre va fer cas omís. CGT ha impugnat el laude.

- Roca Sanitaris Gavà

Els resultats de les eleccions sindicals a Roca Sanitaris de Gavà han deixat un comitè amb el següent repartiment de delegats:

Col·legi de tècnics i administratius: UGT 5, CCOO 3, CGT no va poder presentar candidatura.

Col·legi d'especialistes: CCOO 5, CGT 4, UGT 4

Total: UGT 9, CCOO 8, CGT 4

L'anterior comitè tenia 23 delegats repartits així: UGT 9, CCOO 8, CGT 6

Degut a la disminució de plantilla pels nombrosos acomiadaments tots els sindicats han perdut vots i el comitè ha passat de 23 a 21 delegats, i, segons la valoració de la secció sindical de CGT, com que en els acomiadaments han estat especialment afectats els sectors més combatius de la plantilla, CGT s'ha vist més afectada, tot i que ha estat el sindicat que ha perdut menys vots respecte a les anteriors eleccions (CGT n'ha perdut 228, CCOO 298 i UGT 301). En el col·legi d'especialistes CGT ha passat a ser la segona força sindical, quan abans era la tercera. Els resultats però, han suposat un cert desengany per a la secció sindical de CGT, després de la intensa lluita que han portat a terme contra els ERO i els acomiadaments, que no s'ha vist recompensada com esperaven.

- TV3

Increment important de delegats del sindicalisme corporatiu representat per CTTVC. CGT ha perdut un delegat passant de 3 a 2.

A continuació el repartiment de delegats entre els diferents sindicats, entre parèntesi els que tenien abans:

CCOO 8 (10), CTTVC 8 (4), SPC 4 (4), CGT 2 (3), UGT 1 (2)

- Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC)

Repartiment de delegats en les eleccions sindicals realitzades recentment, entre parèntesi els delegats obtinguts en les eleccions del 2006:

UGT 13 (14), CCOO 6 (5), SEMAF 3 (2), CGT 1 (2).