CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Resum de la jornada de Vaga al Baix Penedès

Dissabte, 31 març, 2012

29M El Vendrell

Des d'aquesta Federació Comarcal destacar el seguiment massiu de la Vaga en tots els sectors, principalment en les poques Indústries que encara queden a la comarca, aquesta amb la taxa de treballadors / es en atur que ronda el 30%, la més alta de Catalunya.

RESUM DEL SEGUIMENT

Destacar l'atur total de la producció a Saint-Gobain Cristalería SL, on tan sols han acudit els Serveis Mínims establerts a aquest efecte. En Omya Clariana empresa extractiva de minerals en la qual també ha estat secundada pel 100% de la plantilla.A la Fundació Santa Teresa, en la qual els Serveis Mínims acordats s'han avorrit ja que els propis usuaris de la Fundació ni tan sols han acudit al Centre, excepte en la Residència de profunds en què pernocten. En Acers per a la Construcció (Campesa), també el 100% d'atur. En Suagiten SL, subcontracta de serveis dins de Saint Gobain, 100% de seguiment. En Tallers Esteve SL, subcontracta de manteniment mecànic a Saint-Gobain 100% de seguiment, així com totes les altres subcontractes, que no són poques. En totes elles CGT té representació sindical, en moltes altres de la comarca en què CGT té afiliats i afiliades el seguiment ha estat elevat, gràcies en part a la bona tasca d'aquests a l'hora d'informar sobre el brutal atac per part l'Estat Espanyol, pel que fa a la Reforma Laboral i Pacte Social es refereix.

INCIDÈNCIES

A les 6:00 hores es tallava el trànsit a l'Autopista dels Túnels del Garraf a l'altura de Baronia de Mar, Urbanització de Segur de Calafell. Talls intermitents en el trànsit ferroviari, en especial a Rodalies, durant tot el matí i amb especial incidència durant les primeres hores del matí.

PIQUETS

Quant a les accions dutes a terme pels diferents piquets, l'objectiu de primeres hores de la jornada han estat els polígons industrials, amb barricades en el de l'Albornar i forta presència policial, que en aquest cas era la Guàrdia Civil a instàncies de l'empresa IDIADA, pista de proves i homologacions de vehicles, en la qual la aquesta sabem que sempre coacciona als treballadors i treballadores, justificant així les accions empreses.

Al Polígon del Foix no hi ha hagut gairebé problemes, ja que la majoria dels treballadors han secundat la vaga, de la mateixa manera que en el de Les Mates.
Un altre dels objectius de mig matí han estat com no podia ser d'altra manera les grans superfícies com Mercadona, Carrefour, Eroski i Caprabo / Eroski, on després de diverses accions contundents han requerit la presència de les "forces de l'ordre" que s'han limitat a identificar en cada cas a un membre de cada piquet.

Destacar el contundent piquet a Mercadona del Vendrell, en què s'han concentrat al voltant de 80 persones, les quals han instat el tancament total del local. S'ha denunciat les diferents coaccions als treballadors i treballadores. Forta presència policial, en què l'empresa al·legava que havia retingut durant 2 hores als seus clients a l'interior perquè no fossin atacats pels piquets, lamentable situació en què les pròpies "forces de l'ordre" han pogut constatar que per a res era així, encara que l'empresa s'ha atrevit a retenir als seus clients, que d'entre ells es trobaven 2 dones en avançat estat de gestació, un minusvàlid i diversos bebès.

MANIFESTACIÓ

S'ha dut a terme a les 12 hores, precedits dels sindicats institucionals i dels companys de la plataforma per la defensa de l'Educació Pública, s'ha creat un bloc crític que sobrepassava amb escreix el que ens precedia, amb consignes més dures que aquests i amb les que la ciutadania s'identificava, hem tingut molt bones sensacions sobretot en el manifest final davant de l'Ajuntament en el qual s'ha denunciat la Reforma Laboral i el Pacte Social, així com un suport i solidaritat a tots i totes els detinguts i detingudes durant el que portàvem de jornada. En el total 500 persones s'han manifestat i malgrat no haver tingut temps material per publicitar-la, pels dubtes sorgides d'entre l'assistència o no a la mateixa per part de la CGT, es va decidir dimarts passat la definitiva assistència, de manera que la valorem positivament.

Segur que ens deixem alguna cosa per comentar, ha estat una jornada molt intensa i molt ben manejada en els temps, quant a organització es refereix. Volem destacar l'ajuda en la logística i organització compaginada amb els diferents moviments socials, com han estat l'Assemblea de Joves de Calafell, l'Ateneu de Calafell i la Trinxera del Vendrell.

SALUT I FORÇA

CGT Baix Penedès

Attached documents

<\/span>
  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció