CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Retallada de prestacions per Incapacitat Temporal a RENFE i ADIF

Dijous, 21 març, 2013

RETALLADA de PRESTACIONS per I.T. EN APLICACIÓ DEL REIAL DECRET 20/2012.

Els responsables de la Direcció de les empreses de Adif i Renfe Operadora, van lliurar als distints CGE taules on es recullen les noves prestacions econòmiques que percebran els treballadors en situació de baixa per incapacitat temporal, ja siguin per malaltia comuna o per accident de treball , derivades de les garanties establertes en el I Conveni Col·lectiu d'ambdues empreses.

Amb la aplicació de les Instruccions sobre el RDL 20/2012, les Direccions de Adif i Renfe Operadora donen una altra volta de rosca a la reducció de nostres retribucions, establint una nova referència de claus de abonament en les que es contemplen únicament els conceptes fixos, en alguns casos, o el valor menor entre aquests conceptes i el que sortiria d'aplicar la base de contingències comunes, com es feia anteriorment. De manera diabòlica aconsegueixen adaptar ho amatent en el esmentat RDL escollint amb cura les disposicions més perjudicials per als treballadors en contra dels beneficis consolidats per acord d'anteriors Convenis Col·lectius.

La forma d'aplicar aquesta “rebaixa de complements” a càrrec de les Empreses consisteix, fonamentalment en la realització del càlcul de les prestacions amb una sèrie de conceptes que denominen RR = Retribució de Referència i que la seva suma és considerablement inferior a la Base de Regulació que es prenia com referència per a aquest càlcul fins ara.

Per una altra part, la Direcció de Adif va editar a finals de gener un document denominat “NOU TRACTAMENT de les I.T. i de les ABSÈNCIES SENSE BAIXA” en el que com principal novetat s'inclou el tractament econòmic dels dies de absència per malaltia o accident sense baixa. Amb un màxim de quatre dies anuals, sempre i quan no siguin tres consecutius, que seran abonats com Llicència amb sou. El treballador haurà de justificar aquests dies d'absència pel metge corresponent.

Per part de CGT hem reiterat de nou en aquesta reunió el nostre rebuig i total desacord a la aplicació del RDL 20/2012. als treballadors de Adif i Renfe Operadora, posicionant-nos en contra per considerar-la il·legal, injusta i inconstitucional. En aquest sentit, realitzarem quantes accions jurídico‐ sindicals considerem oportunes.

SFF-CGT

http://www.sff-cgt.org

Attached documents