CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Retallades a la plantilla i corrupció a la cúpula política de la Diputació de Barcelona

Dilluns, 1 abril, 2013

MARIA ÁLVAREZ | Setmanari Directa

Unes 40 persones, treballadores i representants sindicals de la Diputació de Barcelona, van tancar-se el dimecres 20 de març a la sala de Plens com a mesura de pressió per acabar amb les retallades que des de fa temps es porten aplicant en salaris i condicions laborals, i defensar els serveis públics. Després de 24 hores de tancada, unes 300 persones es van afegir a una concentració, el dijous 21, poc abans de les 12h, quan es celebrava el Plenari que havia d'aprovar una modificació parcial dels articles de l'acord marc i el conveni col·lectiu on es regulen les vacances.

Segons el sindicat CGT, “si s'aprovés seria un precedent molt perillós de cara al futur: seria el primer cop que la Diputació modifica de manera unilateral, sense un acord previ de mesa de negociació, el nostre acord marc i el nostre conveni, saltant per sobre, doncs, de la negociació col·lectiva”.

A últim moment, es va retirar aquest punt de l’ordre del dia del Ple, però segons el mateix sindicat, “la tancada va acabar sense cap compromís real per part de la Diputació de tirar enrere la retallada dels permisos, ni la resta de retallades, i amb l'única victòria relativa de reobrir la mesa de negociació sobre aquest tema, que Recursos Humans ja havia donat per tancada”. Un dels punts a negociar és el calendari laboral, aprovat unilateralment per decret de Presidència i que suposa una reducció important dels dies de permís.

La següent mobilització va ser una concentració al Museu Marítim el dimarts 26 de març en unes jornades on hi van anar el president de la Diputació, Salvador Esteve, i Carles Rossinyol, diputat de l'Àrea d'Hisenda i Recursos Interns i responsable polític directe de les retallades de drets laborals que s'estan aplicant a la Diputació. Seguiran lluitant per què es retirin totes les retallades, per la recuperació del poder adquisitiu i per la defensa dels serveis públics.

Retallades de serveis, més alts càrrecs i casos de corrupció

Segons aquest sindicat, l’empitjorament de les condicions laborals va acompanyat de retallades en els serveis que es presten, com el tancament del Centre d’Atenció Diürna per a discapacitats psíquics de Mundet, i l’eliminació de programes preventius i comunitaris de suport als ajuntaments, per centrar-se en l’atenció assistencialista a la urgència social.

A més, denuncien que les retallades laborals i de serveis coincideixen amb un increment dels alts càrrecs i del personal eventual, amb una nova organització que redueix àrees, però que crea àmbits i matèries amb més diputats i coordinadors que les presideixen, i que recol·loca com a assessors a antics alts càrrecs.

Recordem també que diferents alts càrrecs de la Diputació de Barcelona han estat vinculats a casos de corrupció, com l’ex-coordinador general Josep Maria Matas, que va ser destituït el febrer de 2012 després que la fiscalia decidís investigar-lo per presumpta malversació de fons públics quan era secretari general de l'Associació Catalana de Municipis. El mes següent, Josep Tous, aleshores nou coordinador general, que portava només 20 dies en el càrrec, va ser detingut en relació al tràfic d’influències en el negoci de les ITV.

El propi president de la Diputació, Salvador Esteve, està presumptament relacionat amb el cas d'Oriol Pujol i el tràfic d'influències amb les ITV, i Carles Rossinyol, diputat d'Hisenda i Recursos Interns, va arxivar, com a funcionari de la Sindicatura de Comptes, l'"Informe Crespo" que destapava les irregularitats a la Corporació de Salut del Maresme i la Selva.

Al vice- president primer, Ferran Civil, la Fiscalia li demana tres anys i sis mesos de presó, així com dotze anys d’inhabilitació per un presumpte delicte sobre l’ordenació del territori per la seva actuació com a alcalde de Cercs. El diputat Xavier García Albiol, i alcalde de Badalona, anirà a judici per incitació a l’odi i injúries contra col·lectius de persones immigrades.

A més, Manel Bustos, imputat per onze delictes de corrupció en el cas Mercuri, continua mantenint el seu càrrec de diputat a la Diputació de Barcelona pel que cobra catorze mensualitats de 5.967,60 euros.

http://www.setmanaridirecta.info/noticia/retallades-plantilla-corrupcio-cupula-politica-diputacio-barcelona

 

  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció