CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Retallades o desmantellament de la sanitat pública catalana?

Divendres, 4 novembre, 2011

El primer trimestre del 2011 la secció sindical de la CGT de l’Hospital Pius de Valls reparteix una volant a peu de carrer. Aquest volant denunciava les retallades i els aires de privatització que anunciava el govern d'Artur Mas. Immediatament el Setmanari local El Vallenc publica una entrevista de dues pàgines del llavors director assistencial del centre. En les declaracions el director mèdic assegura no tenir constància de les denúncies que efectua CGT i fa seva la frase convergent del moment "Amb menys diners farem més".

El temps ha confirmat la denúncia de CGT i les faules de l'avui directiu de nova contractació de l'ICS (institut català de salut) a les Terres de l’Ebre.

En set mesos la sanitat pública Catalana ha retrocedit de forma accelerada, la frase Convergent és substituïda per la justificació del dèficit heretat del tripartit i el model fiscal. Herència a la qual no fan fàstic, vegeu el delit de l'alcalde de Valls a fotografiar-se amb el nou TAC del centre, fruit segons la seva lògica del "malbaratament de Marina Geli".

Durant l'estiu del 2011, s’han tancat el 40,6% de les urgències nocturnes del Camp de Tarragona. A Catalunya 28 Centres d'Atenció Primària han estat suprimits a la zona metropolitana de Barcelona. Catalunya comptava amb 6 centres especialitzats en ICTUS (feridura/embòlia) actualment només 2 recullen l'especialització. Els pacients són passejats de centre a centre i les denúncies s'acumulen. Els grans Hospitals Catalans de referència de titularitat de l'ICS pateixen retallades in assumibles per a professionals i població. En concret en el nostre centre de referència, Joan XXIII, la llista d'espera ha estat triplicada en sis mesos, ocupant el primer lloc dels Hospitals de l'ICS, segons les dades ofertes pel Servei Català de Salut.

A Joan XXIII 119 llits han estat tancats obligant a professionals a realitzar cinc dies festius en jornades laborables. El passat dia 31 d'octubre més de 300 usuaris de les consultes del Parc Joan XXIII van deixar de ser visitats sense que hagin rebut cap notificació, senzillament es van trobar les portes tancades.
Davant la retallada de l’activitat quirúrgica els Caps dels serveis quirúrgics denuncien no poder facilitar la docència necessària als facultatius en formació. Professionals d'Hospitals de Bellvitge i de l’Hospital de Valls s'organitzen en ONG per realitzar de forma altruista les intervencions quirúrgiques més greus.
A la sanitat concertada que suposa el 80% a Catalunya la situació no és diferent.

Es produeixen ERO a Mútua de Terrassa, Hospital de Sant Pau, Dos de Maig i Hospital del Mar. Al Pius Hospital de Valls després del tancament de l'estiu de tres quiròfans i la 3a planta d'Hospitalització decideixen no obrir l'esmentada planta deixant a la població de l'Alt Camp i Conca de Barbera amb 20 llits menys.

Aproximadament 300 de treballadors de l'ICS al Camp han passat a formar part dels 5 milions d'aturats del país. A l’hospital PIUS de Valls 32 eventuals que formaven la plantilla dels col lectius d'Infermeria han desaparegut durant l'estiu i el 30 d'octubre deixant al col lectiu d'auxiliars d'Infermeria sense personal de substitució. Malgrat les declaracions de l'Alcalde de Valls en precampanya que cap treballador seria acomiadat 3 professionals mèdics han estat acomiadat improcedentment i 2 places d'infermeria amortitzades.
Per contra les cúpules directives continuen en el mateix nombre i a l'ICS fins i tot es realitzen de nova contractació i es paga a empreses externes per assessorar en les retallades.

Per a CGT no es tracta de retallades sinó d'un desmantellament programat i organitzat del sistema públic Català de Salut.

El conseller Boi Ruiz a poc a poc va aclarint la situació en les seves últimes declaracions manifesta: La Salut és un bé privat que no correspon a l'estat la seva cura.

Aquestes declaracions han estat àmpliament criticades per diverses organitzacions, inclosa Amnistia internacional.

El senyor Ruiz ha deixat sense dir allò que va dir algú "La gent que no sap mantenir-se sana hauria de tenir la decència d'enterrar-se i deixar de gastar els diners públics del contribuent". Els diners del contribuent ha d'anar a recapitalitzar la banca i a pagar polítics com ell mateix.

Amb aquestes declaracions el conseller buida de contingut el seu lloc de treball, podríem prescindir de la seva alta remuneració sense cap problema. Per a què necessitem un conseller davant aquest raonament tan irracional?
Qui pensi que té un dret reconegut que el sector públic protegeix ―la cura de la salut i la malaltia― se’n vagi oblidant.

Artur Mas també ajuda en el parlament amb les seves declaracions sobre les manifestacions contra les retallades: l'han votat un milió dos-cents mil catalans que entenen i donen suport al desmantellament de la sanitat pública.
Els més de cinc milions catalans restants no comptem? no tenim president?.
Qui són els Anti sistemes?

Robert Rosset, Teresa Torres, Ana Merino i Marisa Cañón, Membres de la Secció Sindical de CGT Hospital Pius de Valls.

Telèfon de contacte. 675639105

Attached documents

 

  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció