CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Retenen una persona i n’identifiquen dues més a una concentració a Sants contra els acomiadaments a Caprabo

Dimarts, 21 febrer, 2012

MANU SIMARRO | 20/02/2012 - Setmanari Directa

Els mossos d'esquadra han identificat dues persones i n'han retingut una altra quan participaven d'una concentració contra l'acomiadament de quatre treballadores del Comitè d'Empresa a Caprabo-Eroski i la suspensió de sou i feina a altres treballadores. La identificació, amb 30 agents dels mossos entre ells 14 antiavalots, ha acabat amb empentes i cops contra les manifestants que impedien els pas del cotxe patrulla que s'enduia el retingut i les furgonetes dels antiavalots que li han obert pas. El retingut, que es negava a identificar-se, ja ha quedat en llibertat.

Els fets han passat al barri barceloní de Sants el dilluns 20 de febrer quan, després d'una concentració d'una trentena de persones a la porta del Caprabo convocada pel Grup Laboral de l'Assemblea de Sants, dues de les persones que hi participaven s'han allunyat. Al girar la cantonada, dos agents de paisà els han identificat i, alertades per una noia, la resta de participants han assistit a socorre'ls. El cap de l'operatiu ha assenyalat un altre home i ha dit “aquest també”, donant ordres a altres mossos perquè l'identifiquessin. En aquest moment, la tensió s'ha incrementat i hi hagut un estira-i-arronsa entre policia i manifestants que intentaven impedir la seva identificació. Una cinquantena de veïnes s'han apropat a les Cotxeres de Sants -on es produïa la identificació- per mostrar el seu rebuig a l'operació amb crits de “policia, fora del barri!”. Els dos nois s'han identificat però l'home s'hi ha negat i els mossos se l'han endut a comissaria per poder-ho fer.

Abans però, l'operatiu, que comptava ja amb una setzena d'agents entre policia uniformada i policia de paisà, s'ha engreixat amb la presència de 14 antiavalots que han obert pas al cotxe patrulla que s'havia d'endur el retingut. No ho han tingut pas fàcil. La concentració ha anat augmentant i un gruix de persones han intentat evitar que se l'enduguessin; a cops, els antiavalots han aconseguit que el cotxe patrulla pogués sortir. L'enfrontament ha continuat i la policia encara ha fet una altra càrrega per poder marxar, ja que manifestants s'han posat davant de les furgonetes. Ja sense policia, algunes persones han llançat contenidors dins la botiga, al crit de “la culpa és de Caprabo”.

www.directa.cat/noticia/retenen-una-persona-nidentifiquen-dues-mes-participar-duna-concentracio-contra-els-acomiadam

<\/span>
  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció