CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Retribucions 2009: Continua la pèrdua de poder adquisitiu dels mestres i professors a Catalunya

Dimecres, 28 gener, 2009

Els pressupostos de l’estat estableixen un increment salarial pel funcionariat (publicat al BOE del 3 de gener) d’un 2%, Generalitzat a tots els conceptes de la nòmina. Aquest serà doncs l’únic increment a la primera nòmina.


Igualment i segons està previst a la llei de pressupostos, es destinarà un increment del 1% sobre la massa salarial bruta anual que es farà efectiu a les dues pagues extres; de manera que només el veurem a les nòmines de juny i desembre.
Aquest increment ha de completar l’acord sindical dels darrers tres anys segons el qual havíem de consolidar el 100% del complement específic a les pagues extres. És probable que l’assoliment d’aquest percentatge sigui a la nòmina del desembre 2009.

Com sempre caldrà “sumar” el 0’5% virtual del Fons de Pensions. Quantitat que no passa mai per la nostra nòmina i que va directament com a aportació diferida a aquest fons. Del qual i per cert, CCOO, UGT i La Caixa (a Catalunya) com a promotors que participen de la gestió, en treuen suculents beneficis de la rendibilitat d’aquests ingressos.

Quedarà pendent en futures negociacions amb la Generalitat, el pagament d’altres fons addicionals i de la diferència amb l’IPC, que va superar el 4% en la mitja interanual del 2008.

Tot i que donada la política restrictiva i de contenció del Departament d’educació (retalls en l’oferta d’oposicions, proposta d’hores extres, etc.), molt ens fa pensar que ens tocarà un cop més patir la retallada.

- Des de CGT reclamem que la crisi no sigui l’excusa un cop més, per augmentar encara més la pèrdua del nostre poder adquisitiu acumulada en els darrers anys.

- Clàusula de revisió salarial que reguli el nostre sou en funció de l’IPC real.

- No a les hores extres. Per un complement únic no jerarquitzador. A igual treball, igual salari.

>>> VEGEU TAULES anant a L'Esquerda de gener en pdf:

www.cgtcatalunya.cat/cgtense/IMG/pdf/Esq-Retribucions_2009.pdf

Attached documents