CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Retribucions 2009: Continua la pèrdua de poder adquisitiu dels mestres i professors a Catalunya

Dimecres, 28 gener, 2009
Compartició en facebook
Compartició en twitter
Compartició en email
Compartició en telegram
Compartició en whatsapp
Compartició en print

Els pressupostos de l’estat estableixen un increment salarial pel funcionariat (publicat al BOE del 3 de gener) d’un 2%, Generalitzat a tots els conceptes de la nòmina. Aquest serà doncs l’únic increment a la primera nòmina.


Igualment i segons està previst a la llei de pressupostos, es destinarà un increment del 1% sobre la massa salarial bruta anual que es farà efectiu a les dues pagues extres; de manera que només el veurem a les nòmines de juny i desembre.
Aquest increment ha de completar l’acord sindical dels darrers tres anys segons el qual havíem de consolidar el 100% del complement específic a les pagues extres. És probable que l’assoliment d’aquest percentatge sigui a la nòmina del desembre 2009.

Com sempre caldrà “sumar” el 0’5% virtual del Fons de Pensions. Quantitat que no passa mai per la nostra nòmina i que va directament com a aportació diferida a aquest fons. Del qual i per cert, CCOO, UGT i La Caixa (a Catalunya) com a promotors que participen de la gestió, en treuen suculents beneficis de la rendibilitat d’aquests ingressos.

Quedarà pendent en futures negociacions amb la Generalitat, el pagament d’altres fons addicionals i de la diferència amb l’IPC, que va superar el 4% en la mitja interanual del 2008.

Tot i que donada la política restrictiva i de contenció del Departament d’educació (retalls en l’oferta d’oposicions, proposta d’hores extres, etc.), molt ens fa pensar que ens tocarà un cop més patir la retallada.

- Des de CGT reclamem que la crisi no sigui l’excusa un cop més, per augmentar encara més la pèrdua del nostre poder adquisitiu acumulada en els darrers anys.

- Clàusula de revisió salarial que reguli el nostre sou en funció de l’IPC real.

- No a les hores extres. Per un complement únic no jerarquitzador. A igual treball, igual salari.

>>> VEGEU TAULES anant a L'Esquerda de gener en pdf:

www.cgtcatalunya.cat/cgtense/IMG/pdf/Esq-Retribucions_2009.pdf

Attached documents

<\/span>
Compartició en facebook
Compartició en twitter
Compartició en email
Compartició en telegram
Compartició en whatsapp
Compartició en print
  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció