CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Reunió a Treball per intentar posar fi a la vaga de neteja que afecta hospitals i escoles

Dijous, 8 març, 2007

El Departament de Treball ha convocat per avui al matí representants del sindicat CGT i de l'empresa Clece per intentar acostar posicions i posar fi a la vaga del personal de neteja que afecta els hospitals Josep Trueta de Girona i Santa Caterina de Salt i diferents dependències municipals de Girona, com les escoles, i que ahir ja va arribar al tercer dia.


+ Una treballadora del Santa Caterina netejant. / Foto: LLUÍS SERRAT

Tot i que de moment la vaga no ha afectat l'activitat assistencial ni del Trueta ni del Santa Caterina, el Departament de Salut va advertir ahir que, si es manté més dies, «hi podria haver mancances en zones de baix risc no cobertes pels serveis mínims», com per exemple sales d'espera, algunes consultes externes i zones comunitàries, com els passadissos.

En una situació semblant estan les escoles públiques i les llar d'infants. Els serveis mínims han permès netejar els lavabos de la majoria d'escoles, però l'acumulació de papers als patis i de pols en passadissos i aules va en augment. Alguns directors alerten que la situació s'agreujarà si no s'arriba aviat a un acord, sobretot en escoles bressol on s'acumulen bolquers.

L'Ajuntament no ha tancat les piscines municipals i la situació encara no és preocupant als centres cívics, ni a les biblioteques però confia en una resolució ràpida del conflicte laboral.