CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Reunió amb responsables del Pla Pilot de la Renda Bàsica Universal a Catalunya

Dimarts, 5 abril, 2022

Algunes consideracions al respecte:

  1. La CGT, seguint els acords de congrés*, des del 2013, apostem per una renda garantida universal, com a eina per al repartiment de la riquesa i la reducció de les desigualtats. Reivindiquem el dret a una renda suficient per a la subsistència per a totes les persones, per tant individual. Sense condicions ni contrapartides, per tant universal.
  2. Un ingrés mínim que et permeti viure per sobre del llindar de la pobresa, pot contribuir a que les persones sotmeses a treballs precaris, degradants o insalubres, perdin la por al xantatge de seguir en aquests treballs o passar penúries, gana o perdre el sostre on habiten. Un ingrés mínim pot fer de caixa de resistència indirecta davant vagues o conflictes on el xantatge econòmic també és clau.
  3. Creiem que al Pla Pilot tot i comptar amb grans professionals dins els diferents comitès, li falta pressupost (50M€). Seria necessari més pressupost per tal de que el nombre de persones que rebin la RBU durant el Pla Pilot (5.000) sigui més ampli i així poder fer-ne un anàlisi més acurat per part del comitè científic.
  4. Creiem que tan des de Presidència com des dels mitjans de comunicació s'està silenciant el projecte. Creiem que es oportú que la gent sigui coneixedora de la proposta de la RBU per tal que des de la societat civil es pugui condicionar i forçar als governs de torn present i futurs per a que tiri endavant la proposta de RBU amb pressupost i condicions òptimes per a la reducció dràstica de la pobresa i les desigualtats.
  5. LA CGT de Catalunya es compromet a seguir reivindicant la validesa d’una RBU i lluitant per a que la seva aplicació es faci efectiva quan abans millor.

Secretaria d’Acció Social, CGT de Catalunya.

*https://cgt.org.es/la-renta-basica-de-las-iguales-una-herramienta-para-la-transformacion-social/

 

 

  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció