CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Reunió de CGT amb màximes autoritats laborals i de prevenció de riscos laborals de la Generalitat pel tema de la retirada de l’amiant al Palau de Justícia de BCN

Dimarts, 3 març, 2015

REUNIÓ DE CGT AMB LES MÀXIMES AUTORITATS LABORALS I DE PREVENCIÓ DE RISCOS DE LA GENERALITAT DE CATALUNYA PEL TEMA DE LA RETIRADA D’AMIANT AL PALAU DE JUSTÍCIA

Dimecres 25 de febrer, una delegació de CGT ens vam reunir amb el Director Gral. de Relacions Laborals i Qualitat en el Treball de la Generalitat (Jordi Miró i Meix) i amb el Subdirector Gral. de Seguretat i Salut Laboral (Jaume de Montserrat i Nonó), en la recerca d'interlocutors que ens ajudin a fer complir la legalitat en l'extracció d'AMIANT al Palau, i que fins ara no hem trobat en cap responsable del Departament de Justícia.

Vam explicar la situació que estem patint des de l’inici de les obres: els fets i les actuacions al marge de la legalitat, sense cap pla de protecció específic per als treballadors aliens a l'obra.

En resposta a la nostra preocupació per la manca de comunicacions en els darrers dos mesos i mig, ens van informar que els consta que la Inspecció de Treball no té l’expedient aturat, que està preocupada, que és sensible amb el tema i que ens citarà de manera imminent, amb la intenció de resoldre la situació, que ja hem denunciat dues vegades.

També van esgrimir que la manca de comunicacions de queixa per part de la resta de sindicats en general, i de delegats de prevenció en particular, és interpretada per l’autoritat laboral com una total conformitat amb el desenvolupament de l'obra i amb l'actuació del Departament de Justícia.

Els vam reiterar que NO VOLEM SER SOLIDARIS AMB VÍCTIMES D'AMIANT, VOLEM EVITAR-LES. I que continuarem denunciant la manca de voluntat i transparència per part de la Gerència i del Departament de Justícia, que opta per amenaçar els treballadors, en comptes de complir amb la seva obligació.

Secció Sindical de CGT Justícia Barcelona

Barcelona, a 25 de febrer de 2015

Més informació:

- TWITTER CGT JUSTÍCIA BCN