CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Reunió de Trias amb els xòfers de bus de TMB

Dimarts, 22 gener, 2008

El Periódico / ALBERT OLLÉS / BARCELONA|Notícia original al Web de "El Periódico"

El president del grup municipal de CiU a Barcelona, Xavier Trias, escenificarà avui un nou capítol de la seva estratègia política d'aquest inici d'any, encaminada a liderar la ciutat des de l'oposició. Per a això s'entrevistarà amb representants del comitè d'empresa dels xòfers de bus de Transports Metropolitans de Barcelona (TMB), enfrontats amb la direcció de l'empresa i l'ajuntament des de finals de l'any passat.

El conflicte, que va desembocar entre el desembre i el gener en set dies de vaga, segueix obert i sense solució, tal com es va evidenciar ahir en la tercera reunió entre les dues parts després de les aturades nadalenques. En la trobada es van mantenir les diferències sobre els dies de descans i la retribució o no de les pauses de 30 minuts a què obliga un reial decret del 2007. Això encara dóna més força a la convocatòria anunciada la setmana passada pels sindicats CGT i Actub d'una manifestació el dia nou de febrer, un mes abans de les eleccions.

Davant d'aquesta situació, i amb la intenció d'evitar suspicàcies, el grup convergent va restar transcendència a la trobada, que va emmarcar en les reunions privades de treball que manté Trias amb persones i entitats de la ciutat que demanen reunir-se amb el líder municipal nacionalista. Reunions que no s'anuncien públicament --el comitè d'empresa de TMB sí que ho va fer-- i de les quals CiU no informa posteriorment, tal com ja es va avançar que passarà avui.

Els sindicats i la direcció de TMB es tornaran a veure les cares demà dimecres.