CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Reunió direcció de RRHH amb junta de personal d´Hospital de Viladecans sobre “formació”, del dia 9 de maig

Dimarts, 21 maig, 2013

RESUM DE LA REUNIÓ DIRECCIÓ DE RRHH AMB JUNTA DE PERSONAL SOBRE "FORMACIÓ", DEL DIA 9 DE MAIG

Per part de l'empresa, eren presents: la Sra Montse Castella, Directora Territorial de RRHH, el Sr Antoni Mercader, subdirector territorial de Recursos Humans, i la Sra Ana Martín, Cap de la Unitat de Planificació, Gestió de Personal i Assumptes Jurídics de la Direcció de Personal de l' Hospital de Viladecans.

A seguir, us exposem un resum del que els representants de la Secció Sindical de CGT presents en aquesta reunió vam entendre que l'equip directiu va voler explicar. En cometesl, expliquem el nostre enfocament sobre els diversos temes tractats.

1) La Sra Montse Castella informa que el Sr Mercader passarà a ser el responsable de les relacions sindicals a l'Hospital de Viladecans i que acudirà al nostre centre dues vegades per setmana.

"Encara celebrem que la "elit" de l'Territori passi a concedir als humils treballadors del submís Hospital algunes hores més d'atenció per setmana, temem que aquesta decisió pugui empitjorar la ja molesta tònica seguida per la direcció territorial des de l'abolició de l'autonomia de gestió de l'Hospital de Viladecans, al març de 2011: l'escassa o nul · la capacitat del nostre àrea de RRHH per determinar solucions pròpies per als problemes propis, a més de la seva enorme lentitud en desenllaçar gran part dels temes sobre condicions de treball que li fem arribar .

Desitgem que, a diferència del que ha vingut passant amb la Sra Martín durant els dos últims anys, al Sr Mercader se li atorgui una capacitat REAL de gestió de RRHH.

Si no fos així, només ens quedaria pensar que aquest canvi simplement representa un nou greuge al nostre Hospital, perpetrat en aquest cas pel mateix Territori, per tal de distanciar-se encara més de nosaltres"

2) Ens diuen que ve concedint el 100% del temps destinat a la formació presencial en Prevenció en Riscos Laborals.

3) La Direcció no ens aclareix com es retornarà el temps destinat a la formació on line en prevenció de riscos laborals (ens diuen: "el valorarem").

"Volem recordar que aquest dret dels treballadors només ha passat a ser respectat per l'empresa a conseqüència d'una DENÚNCIA INSPECCIÓ DE TREBALL interposada pels delegats de prevenció de la Secció Sindical de la CGT . Vegeu el punt 10 del "Informatiu CGT sobre la reunió de RRHH amb JP de març de 2013 " .

No obstant això, encara que Inspecció de Treball ens va donar la raó en diversos temes, la Direcció de RRHH continua aferrada a no reconèixer el seu deute amb els treballadors pel que fa al temps destinat a aquesta modalitat de formació dels últims 3 anys, sempre excusant la seva actitud en la "escassetat pressupostària" *.

"Aquest mateix argument ve sent àmpliament utilitzat per la Direcció en múltiples aspectes que concerneixen els drets dels treballadors. Com ja sabem, aquesta és la "justificació fàcil" que ve simplificant a l'Administració la vulneració dels drets i l'enorme deteriorament de les condicions laborals i assistencials que percebem en la sanitat pública".

"Sabem que la Direcció de RRHH respecta molt més els drets relatius a la formació dels treballadors del Hospital de Bellvitge, que els del personal de l'Hospital de Viladecans (allà es concedeixen les hores de formació previstes per la legislació). També sabem que l'Hospital de Bellvitge tampoc "estreny" tant "el cinturó", com ho fem nosaltres (només cal constatar el nombre de comandaments intermedis que hi ha)."

"Això ens fa pensar: si som Territori, per què els treballadors no podem conèixer detalls de la seva gestió, per tal de capacitar-a aportar idees que possibiliten una millor utilització del retallat pressupost de què actualment es disposa???"

"Després d'aquests deliris, toquem terra, colpejant amb la realitat: passat gairebé un any esperant resposta, si més no som capaços d'aconseguir que la Direcció de l'Hospital de Viladecans demostri a la Junta de personal els detalls sobre la distribució de la despesa en RH!"

Des de la Junta de Personal, sol · licitem que la publicació de la formació al nostre Hospital discrimini quins cursos seran considerats com de prevenció en riscos laborals. Ens van contestar que, a partir de l'any vinent, passaran a fer-ho .

4) En relació al nostre dret a 40 hores anuals de formació, la Direcció ens va informar que, a partir d'ara, "ES CONCEDIRAN FINS 40 HORES DE FORMACIÓ ALS TREBALLADORS EXCLUSIVAMENT QUAN L'EMPRESA EL REQUEREIXI I LA CONSIDERI ADEQUADA AL SEU LLOC DE TREBALL ".

També ens van explicar que el pressupost de què es pot disposar per a la contractació de personal eventual que doni cobertura a les hores de formació retribuïdes és molt escàs *.

"És a dir, intentar vendre'ns que ens donen alguna cosa, quan realment ens treuen. Sortim d'aquesta reunió amb molt mal gust de boca i sentint-nos, com a treballadors i com a representants sindicals, menyspreats. El nostre malestar no es limita al fet que no canvia res en relació al nostre "pseudo-dret" a la formació, sinó, també, a l'atemptat a la nostra intel · ligència que suposa intentar convèncer-nos que aquesta decisió de l'empresa implica en una millora de les condicions de treball"

La Junta de Personal, en bloc, va ser molt crítica amb aquest plantejament de l'empresa.

5) Ens van explicar com funcionaran les targetes identificatives amb xip de què disposarem (veure informació a intranet).

"¡Per això sí que l'ICS té diners!

Encara que ens diuen que la implantació d'aquesta mesura està sent patrocinada pel banc Santander. Ja ens agradaria conèixer detalls d'aquest patrocini ..."

6) Ens comenten que els 3 dies anuals de descans que l'ICS està estudiant concedir al personal d'infermeria, al que anomenen "perllongament de jornada" (vegeu el punt 9 del "Informatiu CGT sobre la reunió de RRHH amb JP de març de 2013 ") , cada vegada té més adeptes entre els alts comandaments de l'ICS.

"No ens equivoquem: l'ICS no donarà res a canvi de res. Seria insòlit que, en ple període de retracció pressupostària, el sentit de justícia i la moralitat s'apoderessin de la ment i del cor dels gestors de l'ICS ...

"Des de CGT, estem convençuts que el "perllongament de jornada" ha d'estar sent utilitzat com a "moneda de canvi" perquè algun (s) dels sindicats presents en mesa sectorial accepti (n) i ferma (n) l'ampliació de jornada a 1664 o 1650 hores, cosa que la tornaria legal."

"És molt important que tots els treballadors de l'ICS sapiguem que, fins ara, l'ampliació de jornada que ens estan imposant no obeeix a la legalitat vigent, ja que l'Estat, qui va determinar l'augment de jornada, no té competències en aquesta matèria a Catalunya . Per afrontar aquest atropellament de drets, la CGT SANITAT ha interposat un recurs d'interposició per a posterior formulació de demanda. Temps al temps. Veurem què passa i, principalment, si algun sindicat (s) signatura (n) l'ampliació de jornada a l'ICS".

"El que és clar és que, encara que s'intenti vendre com una victòria (perllongament de jornada, etc.), El sindicat que suposadament ferma l'ampliació de jornada a l'ICS QUEDARÀ MOLT ASSENYALAT ".

CGT: INFORMACIÓ, OPINIÓ, transparència i LLUITA OBRERA CONSTANT!

Més informació:

- WEB CGT HOSPITAL DE VILADECANS

- FACEBOOK CGT HOSPITAL DE VILADECANS