CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Reus es suma a les vagues de Correus

Dijous, 6 maig, 2021


El conflicte existent a Correus segueix estenent-se per Catalunya. La CGT de Correus a Reus convoca vaga a la oficina de repartiment pel proper 20 de maig, amb afectació a les 105.000 persones de la ciutat.

Avui es compleixen 30 dies de vaga a la Unitat de Repartiment 4 de Sabadell que dona servei a 70.000 persones. La setmana passada, la plantilla de les tres unitats de repartiment de Terrassa van votar afegir-se a la vaga de forma indefinida, afectant al repartiment de les 210.000 censades a la població.

Els motius en tots els casos són els mateixos, una sobrecàrrega estructural a les diferents oficines que fa que els carters i carteres no donin l’abast com a conseqüència d’unes plantilles insuficients.

Fins ara la Direcció de Correus no ha presentat cap proposta de solució mentre el conflicte que causen per aquesta inacció es va estenent ciutat rere ciutat.

La vaga de la UR4 de Sabadell compta amb el suport d’una caixa de resistència amb ingressos de diferents ens de la CGT de tot l’estat, el que permet que es pugui sostenir el temps que calgui. De moment l’únic moviment de Correus ha estat realitzar esquirolatge per intentar limitar l’afectació de la vaga, cosa que ha estat denunciat a Inspecció de Treball per la CGT.

L’enquistament del conflicte és responsabilitat directa del responsable de distribució de Correus a Catalunya Francisco Berbel Silva, del President de Correus Juan Manuel Serrano i del Govern de l’estat per permetre-ho. Durant tot aquest temps no han mogut ni un dit per intentar arribar a un acord que, d’altra banda, és totalment assumible per l’empresa.

Fins ara la vaga compta amb el suport de les Associacions de Veïnes de Sabadell, partits polítics i el propi ajuntament de la ciutat que ha conminat reiteradament a Correus que posi fi a aquesta situació insostenible. Tant a Terrassa com a Reus s’iniciaran altres contactes amb els consistoris per tal que donin suport a aquesta justa reivindicació per tenir el servei postal de qualitat que mereix la població.

 

 

 

  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció