CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Roben documentació molt important en el local de l’Ateneu Enciclopèdic Popular de Barcelona

Dissabte, 4 febrer, 2012

El dia 1 de febrer de 2012 han entrat a robar documentació molt important de la Biblioteca de l’Ateneu Enciclopèdic Popular de Barcelona i Centre de Documentació Històrica i Social situat al Passeig de Sant Joan 26:

Cartells de la Guerra civil original de l’època, així com diversos objectes també del període de la guerra civil espanyola.

Postals de la guerra civil, carnets de diverses entitats i grups polítics dels anys 20 i 30 i de clandestinitat. Album SIM, etc. Bando General Miaja del 1939 pocs dies abans d’acabar la guerra imprès per la zona de València.

Col·lecció de Bitllets (moneda) dels pobles col·lectivitzats (abundant)

Col·lecció de Postals de la guerra civil i de personatges com Bakunin, Kropotkin, etc (unes 100 peces)

Col·lecció de programes de cinema del període de la guerra civil (70 o 80)

Col·lecció de bitllets de tramvies antics de deu cts a una pts. (més de 500)

Col·lecció de medalles, pins, escuts i insígnies de la guerra civil (100)

Una carpeta amb fotos de dones lliures i ateneus llibertaris, a més de documentació d’empreses col·lectivitzades amb seu a la carretera de Ribes de Barcelona i la visita d’alguna autoritat de Mèxic.

etc

Alguns peces eren úniques.

En el web de l’Ateneu Enciclopèdic Popular de Barcelona hi ha una Galeria d'imatges on trobareu alguns dels documents

www.ateneuenciclopedicpopular.org/spip.php?article399

Ja fa temps que l’Ateneu Enciclopèdic Popular reclama que el districte de Ciutat Vella compleixi l’acord de ple per dotar-los d’una nova seu.

Aneu a: www.ateneuenciclopedicpopular.org/spip.php?article263

El juny de 2011 es signava un Protocol entre l'Ajuntament de Barcelona i l'Ateneu Enciclopèdic Popular, però segueix sense fer-se realitat el traspàs a un nou local.

Aquest text es publicava al web de l’Ateneu Enciclopèdic Popular el 17 de juny de 2011:
"Després d’un segon intent per recuperar part del patrimoni de l’Ateneu Enciclopèdic aquest cop amb més de 6 anys de reunions amb l’administració, visitant els seus despatxos, les sales de l’audiència publica del districte i demés, moltes vegades amb reunions kafkianes, i cada dos per tres canviant d’interlocutor per part de l’administració que ens portava a tornar a explicar, allò que havia estat el motiu de la nostra reivindicació, per fi, s’ha signat un protocol d’intencions i de compromís entre l’Ajuntament de Barcelona i l’Ateneu Enciclopèdic Popular per què l’Ateneu Enciclopèdic retorni al centre de Barcelona amb un espai digne, per què pugui desenvolupa tan la seva tasca ateneística com la de conservació dels seu fons documental".

<\/span>
  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció