CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Roda de Premsa. Comencem les mobilitzacions contra la precarietat a la UB

Dimarts, 10 maig, 2022

EL DIJOUS DIA 12 DE MAIG: 11.00 Roda de premsa. Pati de la Facultat de Geografia i Història. UB 12.00 Punt de trobada

La precarietat a la Universitat de Barcelona no és només estructural, és que no para de créixer. Amb una temporalitat de quasi el 60% del total, gairebé s'ha doblat en els darrers deu anys. Aquesta precarietat afecta estudiants de doctorat, post-doctorat i professorat associat. La UB és la que té més professorat associat de tot l'estat, una situació de frau de llei permanent. No volem més excuses per part de la UB.

Les treballadores hem dit prou! Ens comencem a mobilitzar des de ja! Dijous 12 de maig Roda de Premsa a les 11h al patí de la Facultat de Geografia i Història UB.

Per tot això exigim i reivindiquem:
·L’aplicació d’un procés de regularització del professorat associat estructural en la mesa de negociació amb el rectorat de la UB i a la Mesa d’Universitats, i exigir que -mentre no s’assoleixi- s’apliqui un augment del rang salarial de categoria I a IV (per tothom, no només premiant alguns associats com ha fet el rectorat de la UB).
·La instauració d’una política acadèmica valenta encaminada a una taxa de reposició del 100% del professorat segons les categories que permeti als Departaments desenvolupar les tasques de docència, recerca i gestió sense haver d'improvisar cada curs i seguir explotant el professora
·L’aplicació a tots els efectes de l’Estatut del Personal Investigador en Formació(EPIF).
·L’aplicació de l’obligatorietat de que el professorat lector imparteixi un màxim de 18 crèdits en comptes dels 24 actuals i equiparar-lo així amb la situació existent a d’altres universitats.
·L'aplicació a totes les facultats, amb un número anual estable de contractes, del programa propi I+D+I per ala contractació de personal investigador postdoctoral.
·Aturada del cobrament de la quota patronal dels salaris dels becaris postdoctorals Margarita Salas equiparant la situació a l’existent a la de la resta d’universitats.
·La modificació dels actuals requisits de desvinculació acadèmica per accedir a concursos d’agregat. ·La garantia de continuïtat de la carrera acadèmica del professorat lector.
·La fi del nepotisme en els concursos públics.
·L’erradicació a la UB de qualsevol pràctica abusiva i la implantació de mecanismes que permetin la construcció d’un coneixement horitzontal en front de les formes jeràrquiques característiques de la nostra institució.
·L’aplicació de mesures perquè la vida sigui al centre de la universitat i afavorir la conciliació familiar i les cures.
·L’aplicació de mesures per impedir a la universitat exclusions per raons de gènere, diversitat sexual, classe social, racialització o diversitat funcional.

PER TOT AIXÒ, CONVOQUEM EL DIJOUS DIA 12 DE MAIG: 11.00 Roda de premsa. Pati de la Facultat de Geografia i Història. UB 12.00 Punt de trobada per dir prou a la precarietat laboral. Pati de la Facultat de Geografia i Història. UB SEMPRE EN DEFENSA DE LA UNIVERSITAT PÚBLICA TRANSFORMEM UB

 

 

  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció