CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Roda de premsa dels professors associats, igual treball, igual salari

Dijous, 20 febrer, 2020

uni.jpg

Benvolguts/des,
Us convoquem aquest divendres dia 21 de febrer a les 10.45 a una roda de premsa del Comitè d’Empresa del PDI laboral de la Universitat de Barcelona a la Sala de Graus, Facultat de Filologia, edifici Pl. Universitat

En aquesta roda de premsa informarem d’una campanya entre el PDI, impulsada pel comitè d’empresa, per engegar una via judicial que denunciés la situació de precarietat i la contractació fraudulenta del professorat associat.

Arran d’aquest eix de treball, una cinquantena de professors i professores associades van decidir presentar una denúncia contra la UB per la seva situació contractual i laboral, en un procés liderat, coordinat i finançat pel propi Comitè d’Empresa de PDI laboral. A més,s’hi ha de sumar una vintena de denúncies més que algunes persones van interposar amb els seus propis equips jurídics. El motiu de la denúncia és que la seva situació laboral de temporalitat no es corresponia amb la legalitat vigent i que el professorat associat assumeix tasques de docència, gestió i recerca que no són reconegudes en el seu salari. A principis d’octubre de 2019 finalment van començar a celebrar-se els judicis en els Jutjats Socials de Barcelona.

Com explicarem a la roda de premsa, la majoria d’aquests judicis ja s’han guanyat.
Les resolucions judicials han anat en la mateix línia, tot posant l’èmfasi en dos aspectes fonamentals que portem temps denunciant:

1) Que els professors i professores demandants no responen al perfil d’associat que recull la llei 1/2003 d’universitats de Catalunya
2) Que el caràcter temporal dels seus contractes no està justificat donat que els professors i professores demandants duen a terme funcions estructurals, és a dir, cobreixen necessitats permanents de la universitat.

Lloc: Sala de Graus, Facultat de Filologia, edifici Pl. Universitat
Dia: 21 de febrer
Hora: 10.45
Telèfon del contacte: 648019242

Comitè d'Empresa PDI-Laboral UB

uni.jpg

<\/span>
  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció