CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Roda de premsa sobre el Xè Congrés de CGT Catalunya a Mataró l’11, 12 i 13 d’abril

Dimarts, 25 març, 2014

cartell_definitiu_res8.jpg

CGT Catalunya celebrarà el seu proper Congrés a Mataró, els dies 11,12 i 13 d'abril al Tecnocampus.

El proper divendres 11 d'abril, acció de denúncia de la precarietat laboral i l'atur, davant del SOC/INEM, a Mataró.

Aquest dimarts 25 de març, s'ha realitzat roda de premsa al Local de CGT a Mataró, que ha comptat amb la presència de Joan Carles Benito (Secretari General CGT maresme), Quim Garreta (Secretari d'Organització CGT Catalunya), Moisès Rial (Secretari de Comunicació Catalunya) i Ermengol Gassiot (Secretari d'Acció Social CGT Catalunya).

Actes previs al Congrés de la CGT Catalunya.

S'han presentat els actes de les Jornades prèvies que es realitzaran abans del Xè Congrés de la CGT Catalunya, que porten com a fil conductor “Organitzem la Cooperació”:

Tots els actes a les 19h hores al Cafè de Mar de Mataró (Av. del Mareme).

- Dissabte 29 de març: Cooperativisme i Autogestió

Amb la participació de:

Sr. Jornet, de la Fundació de Cooperatives de Mataró: importància del cooperativisme al Maresme i més en concret a Mataró.

Ferran Aguiló, cooperativista i dinamitzador de cooperatives: actualitat de les cooperatives i el seu desenvolupament des de la concepció inicial de les mateixes.

Ramón Pascual, coordinador del COOP 57: finançament de les cooperatives.

Xavi Palos, dinamitzador de la XES: incidència de la Xarxa d’Economia Social per desenvolupar una eina al servei de la economia social, de la que les cooperatives en formen part.

Juanito Piquete, membre de la Cooperativa Integral: explicarà les seves experiències en el món de cooperativisme

- Dijous 3 d’abril: Taula rodona sobre els Models sindicals avui i demà.

Amb les següents organitzacions sindicals: IAC, Co.Bas, CNT-AIT i CGT.

- Dissabte 5 d’abril: Conferència sobre "L’empremta de Joan Peiró a Mataró: cooperativisme, pedagogia i revolució social"

Ponent: Miquel Garau Rolandi, autor del llibre "Joan Peiró i Belis".

Previ a la presentació del llibre a les 17h.30m. es farà una ofrena floral a la tomba de Joan Peiró al cementiri de Mataró.

- El proper divendres 11 d'abril, a les 9h del matí, acció de denúncia de la precarietat laboral i l´atur, davant del SOC/INEM, a Mataró, amb una concentració de delegats/des de CGT en el qual es procedirà a canviar el nom del Carrer Castaños (nom dedicat a un militar) per fer un canvi simbòlic, reanomenant-lo amb el nom de Carrer de l'atur.

En aquest acte, denunciarem la incompetència de les agències de col·locació, tant del Ministeri de Treball de l'Estat com de la Conselleria de Treball de la Generalitat de Catalunya, encapçalada per Felip Puig, ja que al Maresme i arreu de Catalunya s'està patint un atur massiu de treballadors/es que ens aboca a una pobresa extrema de la societat en general, fet que tinguem ja més 810.000 persones en atur arreu de Catalunya, i en el cas concret del Maresme des de la irrupció de la crisi, la comarca ha patit l'aplicació de 822 Expedients de Regulació d'Ocupació (ERO), que han afectat a 9.305 treballadors, passant de 21.523 persones a l'atur el 2008 a 39.904 persones a finals del 2013.

Mataró, 25 de març de 2014

SECRETARIA DE COMUNICACIÓ CGT CATALUNYA i S.P. CGT MARESME