CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Roger i Mercader absolts. Policia i Generalitat, culpables

Dilluns, 4 juliol, 2016

Roger i Mercader absolts. Policia i Generalitat, culpables.

Avui hem conegut l’excel·lent notícia de l’absolució d'en Mercader, actualment secretari d’acció sindical de la CGT de Catalunya, i del militant d’Endavant Roger Sànchez. Ambdós han patit l’assetjament del sistema político-policial des de fa més de 4 anys, sempre amb l’amenaça del seu ingrés a presó per fets derivats de la vaga del 29-M de 2012. Fiscalia demanava 2 anys per a en Mercader i 6 a en Roger. Al primer, per haver protestat per una agressió policial i, al segon, per atemptar contra els drets de les treballadores, precisament quan sortíem al carrer per defensar-los.

El seu cas és un paradigma de la repressió i escarni de persones conegudes per la defensa dels drets socials i sindicals. El sistema escull bocs expiatoris on descarregar la seva revenja i així enviar missatges a la resta de la població: “Si fem això amb aquests, què serem capaços de fer amb tu?”. L’objectiu cercat, treure militants del carrer i estendre el terror a l’aparell policial “La gent ha de tenir més por a la policia”, ens recordava en paral·lel Felip Puig.

La pressió de les mobilitzacions junt al context de suports polítics institucionals actual va portar a la retirada de la Generalitat i Ajuntament de les acusacions particulars. Al seu temps, la fiscalia va rebaixar el nivell de les acusacions a ‘fer pintades’ i ‘resistència a l’autoritat’. Finalment han estat absolts d’aquests càrrecs davant les contradiccions dels guàrdies urbans, la falta d’identificació i els fets inventats sense cap prova real al darrera.

No creiem en aquesta justícia ni en aquestes lleis. Unes lleis que, després de cada cicle de mobilitzacions populars, són reformulades pel poder legislatiu per fer legals accions policials o patronals que un dia abans no ho eren. Només el canvi del moment social i el suport solidari han fet que fiscalia retrocedís davant aquest grotesc muntatge i així no erosionar encara més la seva escassa credibilitat entre la població.

No som ni innocents ni culpables. Aquell dia vam sortir milions al carrer a lluitar pels nostres drets i la nostra dignitat i ho seguirem fent, als barris, als centres de treball i a qualsevol espai de lluita contra el poder. Cap llei mordassa, cap policia, cap reforma laboral ni ens aturarà ni ens domesticarà. I seguim tenint molt clar que el canvi social que tant anhelem l'aconseguirem per la via de la lluita als carrers i als centres de treball.

Seguim als carrers.

Secretariat Permanent del Comitè Confederal de la CGT de Catalunya

4 de juliol de 2016