CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

“RT#15M – connectades a la xarxa · coordinades a les places”: molt més que un llibre de fotografies del moviment 15M

Dijous, 19 gener, 2012

Memòria gràfica d'una lluita que s'escampa.

Una mirada col·lectiva i propera.

Una veu coral de tots i totes.

Una aproximació al #15M en imatges i tweets.

- "RT#15M - connectades a la xarxa · coordinades a les places"

ISBN: 978-84-938332-3-7

Autoria Col·lectiva

Editorial: Grup editor RT#15M

144 pàgines

El llibre RT #15M és, en diferents sentits, molt més que un llibre de fotografies del moviment 15M.

Amb aquest llibre de tweets i fotografies hem volgut documentar una petita part de tot el material que, deguda la celeritat i fugacitat de la xarxa, corria el risc de perdre’s entre els bites, sense voler però interpretar el que va passar entre el 15 de maig i el 19 de juny del 2011.

És una crònica de les primeres passes d’un moviment narrades per les usuàries de Twitter que ho van viure.

A través d’una selecció de 913 tweets hem volgut ressaltar la capacitat creativa, organitzativa i de difusió que ha donat aquest mitjà, ultrapassant fronteres reals i virtuals.

Són 573 imatges d’entre totes aquelles que se’ns van quedar gravades a la retina.

#acampadabcn hi té el principal protagonisme pel fet que ha estat el nostre radi d’acció, però també hem saltat a d’altres poblacions en els moments clau.

El llibre recull també l’esperit de la cooperació viscut a les places, a través del finançament col·lectiu dels 488 mecenes que han fet possible aquesta edició via crowdfunding.

També és l’experiència en el fer 2.0, l’obertura d’un espai comú on poder compartir la informació i intercanviar el coneixement.

Ja sigui mitjançant els 288 enllaços externs que hem recollit al llibre, o amb la creació de la wiki http://rt15m.wikidot.com.

Un espai de memòria comú on podrem, entre totes, millorar, ampliar o traduir aquest recull.

Una eina on crear un directori de recursos a la xarxa per a una revolta 2.0.
Però sobretot és un testimoni que juntes ho fem possible.

I cada dia més i millor, retrobant els camins per tornar no només a les places, sinó també als centres educatius, als CAP, als hospitals, a les cases de les famílies desnonades, etc.

Hem tornat a aprendre que gràcies al suport mutu, la solidaritat i la presa de decisions col·lectives, som capaces de coordinar-nos i passar de la indignació a l’acció.

- Grup editor RT#15M

Aquest llibre i la seva campanya de difusió i promoció han estat produïts pel Grup Editor #RT15M, format per membres del Setmanari de Comunicació Directa i de les cooperatives La Ciutat Invisible i Claraboia Audiovisual.

Totes hem col·laborat i cooperat en el procés col·lectiu que conclou amb el llibre RT #15M. A banda del llibre, i per cortesia de Latele.cat i de la comissió audiovisual d’Acampadabcn (15Mbcn.tv), hem editat un DVD amb continguts i audiovisuals que ajuden a completar les vivències que hem volgut transmetre.

Volem donar les gràcies a totes aquelles persones que han aportat fotografies de forma desinteressada i a totes les que han col·laborat aportant tweets o recomanacions en la producció de #RT15M. També a totes aquelles persones que han fet aportacions econòmiques per assegurar que aquest llibre surti al carrer. Gràcies a totes. Una prova més que la potència col·lectiva no troba límits.

#seguim

>>> Més info a http://rt15m.marsupi.org/

 

  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció