CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Rubí registra un alt seguiment de la vaga general del 14N

Dijous, 15 novembre, 2012

Més d'un miler de ciutadans es manifesten per uns carrers amb la majoria de botigues tancades

La vaga general celebra aquest dimecres 14 de novembre ha registrat un alt seguiment a la nostra ciutat. Moltes botigues han tancat i milers de rubinencs no han anat a la feina. La manifestació que ha recorregut diversos carrers de la ciutat ha aplegat més d'un miler de ciutadans i no s'han produït incidents destacables.+

La jornada reivindicativa en contra de les polítiques d'austeritat s'ha iniciat ben d'hora, amb diversos piquets informatius que han dificultat l'accés als polígons industrials. Els sindicats han explicat a Rubitv.cat que la incidència de la vaga a les grans empreses de la ciutat, com B Braun o Continental, ha estat del 95%, mentre que el seguiment ha estat inferior a petites i mitjanes empreses. D'altra banda, l'Ajuntament ha xifrat en un 63% el nombre de treballadors municipals que han secundat la convocatòria de vaga, mentre que el comitè d'empresa del consistori eleva el percentatge fins un 85%. Durant la jornada de vaga molts comerços de Rubí han tancat, sobretot al matí, a diferència del que va succeïr durant la vaga general del passat mes de març.

La multitudinària manifestació, amb més d'un miler de persones, s'ha iniciat a la plaça de la Nova Estació, ha continuat per l'avinguda Barcelona, el passeig Francesc Macià i la zona del Mercat Municipal fins arribar un supermercat del carrer Calderon de la Barca. Després, els manifestants han continuat el seu camí fins els exteriors d'Ipagsa, on s'han volgut solidaritzat amb una vintena de treballadors recentment acomiadats. Finalment, la manifestació ha acabat a la plaça Pere Aguilera, on s'ha fet la lectura de diversos manifestos.

Pel que fa als transports públics, els serveis mínims han funcionat sense problemes a Ferrocarrils de la Generalitat, on s'han vist molts pocs viatgers, mentre que Rubí Bus només ha ofert servei en hora punta.

Recordem que aquesta ha estat la segona vaga general celebrada en només vuit mesos i que s'ha realitzat en plena campanya electoral catalana. El seguiment de la vaga a Catalunya ha estat del 85%, segons els sindicats, i del 20% segons el govern català.

http://www.rubitv.cat/20121114/2929/rubi-registra-un-alt-seguiment-de-la-vaga-general#.UKTDjbho6MY.facebook

>>> La notícia inclou un vídeo de més de 8 minuts amb la crònica de la manifestació i les intervencions al final de la manifestació.