CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

S’acorden noves mesures de suport a la lluita dels vaguistes de fam de SEAT

Diumenge, 17 febrer, 2008

En l'acte realitzat en les Cotxeres de Sants el divendres 15 de febrer (veure fotogaleria a http://www.kaosenlared.net/galeria_img_kaos.php?id_noticia=52363), que va comptar amb la participació d'un centenar de persones, es va acordar intensificar les accions de solidaritat amb els vaguistes de fam en la lluita que estan duent endavant per la readmissió dels 66 treballadors del ERO del 2005 que segueixen pendents de reingrés a SEAT.


En l'acte es va informar que el company Calero, actualment hospitalitzat, s'ha vist obligat a abandonar la vaga de fam donat el seu delicat estat de salut, mentre que els altres dos treballadors (Diosdado i Requena) mantenen la seva determinació de prosseguir amb l'acció per temps indeterminat.

Després de les intervencions explicant la situació i les noves iniciatives de lluita per part d'un representant de CGT de SEAT, d'un portaveu del Comitè de Solidaritat i la Xarxa contra els Tancaments, i de Diosdado en nom dels vaguistes de fam, es va obrir un debat entre els assistents, amb diferents propostes de suport. Els principals acords presos foren:

- Intensificar l'enviament de comunicats de suport (es pot accedir al text proposat al web http://www.kaosenlared.net/notícia/solidaritat-vaga-fam-seat-enviem-comunicats-conselleria-trebal ) i altres mesures de solidaritat (penjar pancartes en la zona de SEAT, apel·lar a la solidaritat dels ensenyants i altres col·lectius mobilitzats…).

- Participar en el repartiment massiu d'una carta dirigida a Zapatero entre els assistents al míting de La Farga de’l Hospitalet el dissabte 16 de febrer.

- Realitzar una concentració de solidaritat a les portes de SEAT el dimarts 19 de febrer entre les 13’15 i les 14’15 hores, visualitzant el suport exterior a la lluita i enfortint amb això l'aturada de dues hores per torn convocada per CGT per al dimecres 20 de febrer a Seat Martorell i la vaga de 48 hores a Seat Zona Franca convocada pel dissabte 23 i el diumenge 24 .

- Cridar al boicot als productes SEAT, vista l'actitud tancada i inhumana de l'empresa en el conflicte.

Així mateix es van realitzar altres propostes d'acció (dejuni solidari col·lectiu…), que s'aniran concretant segons evolucionin els esdeveniments, tenint en compte a més que els sindicats majoritaris a SEAT, UGT i CCOO, han anunciat estar disposats a mobilitzar-se segons com sigui el resultat de la reunió que tenen amb l'empresa el dilluns 11 de febrer.