CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Saint Gobain aplicarà un ERO de 34 dies a 150 treballadors a partir del primer divendres de març

Dissabte, 28 febrer, 2009

27/02/09 - L'Arboç del Penedès - EL PUNT

La divisió Sekurit de Saint Gobain de l'Arboç del Penedès ha arribat a un acord amb la majoria del comitè d'empresa pel qual, a partir de divendres vinent, es començarà a aplicar l'ERO pactat amb la CGT, que té cinc representants, i CCOO, que en té tres (la UGT, amb cinc membres al comitè d'empresa, no s'ha sumat a la proposta). La mesura afectarà 150 dels 247 treballadors de la planta, atès que els 97 empleats majors de 54 anys han quedat exclosos de l'acord, excepte els que s'hi vulguin sumar de manera voluntària.

Fonts sindicals van explicar ahir que la reducció de la demanda dels components que fabrica Sekurit (vidres i complements per al sector de l'automoció, que amb el de la construcció és dels més tocats per la crisi econòmica) també afectarà els torns que faran els treballadors durant els caps de setmana.

Reducció de torns

En aquest sentit van dir que, a més de deixar de rebre alguns complements econòmics, demà i diumenge no es treballarà i que a partir del dia vuit de març es passarà de quatre torns i mig a quatre torns. També hi haurà canvis en el calendari laboral entre el 6 i el 8 d'abril, coincidint amb les vacances de Setmana Santa.

El de Saint Gobain ha estat un dels ERO més llargs de negociar. De fet, l'empresa va fer la proposta el 6 de febrer.


Nota del web de CGT Catalunya per complementar la noticia:

Encara que finalment la UGT no ha signat l'ERO temporal, ha estat d'acord amb el seu contingut des del primer dia, fins i tot va convocar un referèndum entre la plantilla el 17 de febrer per ratificar la signatura de l'ERO, consulta en la que van participar 171 dels 246 treballadors afectats per l'ERO. D'aquests, 139 van acceptar la proposta d'ERO, 22 la van rebutjar i 9 van votar en blanc. Ni CGT ni CCOO havien donat suport a la realització del referèndum.

Veure noticia publicada fa uns dies pel diari El Punt:

Els treballadors de Saint Gobain de l'Arboç sotmeten l'ERO a un referèndum proposat per la UGT

18/02/09 - L'Arboç del Penedès - EL PUNT

Més de 150 dels 246 treballadors afectats per l'ERO proposat per Saint Gobain a la secció de Sekurit de l'Arboç del Penedès van votar ahir en els dos primers torns, fins a les quatre de la tarda.

La mesa, a proposta de la UGT, va obrir a les quatre del matí i es va anar omplint amb els vots dels empleats: «De les quatre a les vuit; de les dotze del migdia a les sis de la tarda, i de les vuit del vespre a mitjanit», va explicar Fermín Menéndez, de la UGT. El sindicat, que té cinc membres al comitè (n'hi ha cinc més de la CGT i tres de CCOO), va proposar el referèndum «pel retard en el procés, la indecisió i les diferències entre les forces sindicals», que no es posen d'acord en algunes de les condicions que ofereix l'empresa.

La UGT les accepta perquè considera que Sant Gobain compensarà els treballadors més grans (un centenar de persones) «garantint la diferència de càlcul» perquè els dies d'aturada no afectin les cotitzacions a la Seguretat Social i les pensions de jubilació. El sindicat, que també accepta les condicions de les prejubilacions pactades, vol que es resolgui al més aviat possible i de manera consensuada l'ERO que vol aplicar Sekurit. Es tracta d'un ERO temporal de 34 dies que s'aplicarà de manera intermitent fins al 30 de juny i que afectarà 246 persones. La proposta inicial de l'empresa era que s'apliqués a partir d'aquest divendres que ve, dia 20, però el retard en les negociacions fa preveure que no es porti a la pràctica fins d'aquí a dues o tres setmanes. Els tres sindicats del comitè d'empresa es reuniran divendres per analitzar la participació i els resultats del referèndum i mirar de consensuar una posició unitària per evitar més conflictivitat laboral.