CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Saint-Gobain Cristaleria S.L.: Negociació o imposició?

Dimarts, 5 febrer, 2013

Des d'aquesta Secció Sindical informar que, un cop ajornada la qüestió que es venia abordant fins ara (inaplicació salarial), la representació social s'ha centrat en la negociació del pròxim Conveni Col·lectiu.

A primera hora i com que l'empresa ha estat la part denunciant del Conveni, ha aportat una "plataforma" de Conveni la qual dista molt de les pretensions anunciades al principi per aquesta. Tot i conèixer el camí que vol caminar l'empresa en aquesta negociació, ha sorprès la manera com ho ha fet, amb propostes desorbitades i que després de no haver complert amb l'anterior a ningú se li hagués ocorregut ni fer menció.

Com no podia ser d'altra manera la representació sindical de forma unànime ha mostrat un radical rebuig a les mesures plantejades en què pretén baixar salaris, augmentar la jornada anual, acabar amb tots els avantatges socials, beques, complements IT, aplicar flexibilitat i no de la manera que la coneixem actualment ... En fi ha llançat un míssil a la línia de flotació del marc regulador de les relacions laborals.

D'altra banda, la Direcció ha pretès imposar el calendari de negociació d'una manera "barriada". En l'elaboració de l'acta, en mans del "prestigiós" bufet Garrigues, de manera tendenciosa manté que s'ha arribat a un acord en les dates de negociació i que precisament són les fixades per l'empresa. Basta manera de negociar es presenta amb el que suposa no pagar el que ens deu i aflorant en les nòmines el que
"Li costa cada treballador" com si d'esclaus es tractés, sense indicar que es deu.

Un cop més es mostra d'una manera prepotent, no atenent als suggeriments de la part social, que ha ofert fórmules per tal d'agilitar la negociació davant la condicionalitat existent pel procés de desvinculació salarial que està paralitzat per ser tractat en el conjunt del Conveni.
Des de CGT s'adverteix una acumulació de despropòsits i actituds que justifiquen àmpliament el abandonar les negociacions acudint a l'únic diàleg que sembla entendre l'empresa que no és altre que l'exercici de força entre parts, però es s'emplacen les parts per veure si el proper dia 12 de febrer s'estableix un calendari que satisfaci a ambdues, si no és així CGT plantejarà mobilitzacions novament.

La propera reunió tindrà lloc al SIMA (Madrid) el proper dimarts 12 de febrer.

Més informació:

- CGT SAINT GOBAIN

- CGT BAIX PENEDÈS FEDERACIÓ COMARCAL

- CGT BAIX PENEDÈS

E-mail: cgt_saintgobain@yahoo.es

David Santamaría: 617086999

<\/span>
  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció