CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Sanitàries en lluita, dimecres 10 de Juny de 2020

Dimecres, 10 juny, 2020

whatsapp_image_2020-06-10_at_12.24.14.jpg

Després de dos dimecres sortint a la porta del centres sanitaris, encarem aquest tercer contentes per la quantitat de gent que s’hi aplega, amb una resposta que va creixent. Per aquest dimecres esperem que s’afegeixin molts centres d’Atenció Primària, la base del nostre sistema sanitari tan a prop de la població com lluny del pensament de qui hauria de ser garant de la nostra salut. Perquè els discursos son molt bonics quan posen l’AP en el centre de tot els sistema, però les paraules es converteixen en fum quan veiem com, amb Ferrovial com exemple, es destinen diners públics a empreses privades menyspreant la feina que s’hi fa.

El contracte amb Ferrovial (que al final sembla que no serà) ha despertat una onada d’indignació. Però no és aquest contracte: és el sistema. El sistema sanitari català es caracteritza per la compra-venda de serveis entre públic i privat, amb unes fronteres moltes vegades diluïdes i amb un núvol d’opacitat que fa molt difícil tenir el control d’on van a parar els nostres diners. Compra de llistes d’espera, externalització de serveis, cessió d’espais (i de professionals), etc. mercantilitzen el model i ofereixen oportunitats de negoci no compatibles amb un model on l’objectiu siguin les persones.

Per això, per defensar una sanitat 100% pública, universal i de qualitat, que posi les persones en el centre i l’Atenció Primària com a base fonamental de tot el sistema, aquest dimecres ens tornarem a concentrar a les portes dels centres sanitaris per exigir compromisos que s’haurien de concretar en una trobada amb la Consellera Vergés.

De moment ja hem baixat dels balcons als carrers, cada dia som més i aquesta resposta ens encoratja a plantejar accions més contundents que s’hauran de decidir segons com evolucioni la situació. Però sense descartar res ni fer cap plantejament de futur, podem dir que a la sanitat ressonen tambors de guerra.

Ens trobareu a: llista de centres i sectors principals. Llistat sencer i actualitzacions al compte de twitter https://twitter.com/SanitariesL

Atenció primària:

Als CAP de Barcelona: a les 14h.
CAP Pare Claret, Carrer de Sant Antoni Maria Claret, 19

PSMar (Hospital del Mar, Esperança, Fòrum, CAEM) + TransportSanitari: dimecres 10 a les 8:00h matí, 14:00h i 21:00h. + Transport Sanitari
Hospital de Sant Pau: Dimecres 10 de juny 13.30h a 14h i 20.30 a 21, porta principal (San Quintín)
Hospital Moises Broggi+ TransportSanitari (Sant Joan Despí, Barcelona) dimecres 3 a les 11h i 20h
Hospital Clínic: dimecres 10 a les 15h.
Hospital Parc Taulí de Sabadell + Servei d’Atenció Domiciliària (SAD): dimecres 10 a les 12h.
Hospital de Mataró: Dimecres 10/06 a les 13:45h
Hospital sociosanitari Parc Sanitari Pere Virgili (Carrer d'Esteve Terradas, 30, Bcn): 14:00h

whatsapp_image_2020-06-10_at_12.24.14.jpg

 

  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció