CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

#Sants antifeixista: Mobilitzacions contra la manifestació feixista del 12 d’octubre a Barcelona

Dimarts, 8 octubre, 2013

Cartell mobilitzacions antifeixistes

No al feixisme! #No12o
Feixistes, ni a Sants ni enlloc: 12 d'octubre, res a celebrar! Ja els vam fer fora del barri, i ho tornarem a fer. No passaran!!

Des del barri de Sants, a través de l’assemblea oberta que es va realitzar passat diumenge 6 d’Octubre s'han realitzat diverses convocatòries per evitar i rebutjar la presència de feixistes al nostre barri, també s’han creat un bloc i un compte de tiwtter unitaris per anar seguint la informació.

- Alerta antifeixista contra la imminent celebració de la manifestació feixista del proper 12 d’octubre a plaça de Sants convocada per la coordinadora España en Marcha.

Unes 200 persones ens hem reunit el 6 d'octubre i hem acordat les següents convocatòries per als propers dies. Necessitem ser molta, molta gent fent difusió, penjant cartells i repartint octavetes, animant a les nostres amistats, companys i familiar per mostrar el nostre rebuig a la vista d’aquesta gentussa!

Dilluns 10.30h a plaça de Sants: convocatòria d’entitats per anar cap al districte a exigir la prohibició de la convocatòria fatxa, i exigir la plaça per als i les veïnes de Sants.

Cada dia a les 18h, piquet informatiu a Plaça de Sants per anar a informar al veïnat, entitats i comerços de les mobilitzacions antifeixistes. La resta de dia es poden recollir materials de difusió i propaganda al Casal Independentista de Sants, Centre Social de Sants, Ateneu Llibertari de Sants, Can Batlló, Can Vies i a La ciutat invisible.

Dijous 10 d'octubre 20h a plaça de Sants, concentració i manifestació antifeixista.

I el mateix dia 12 d'octubre, a les 8h a plaça de Sants, concentració de rebuig!

- Per uns barris en llibertat, aturem la concentració nazi-feixista del 12-O! #No12o #Sants

El 6 d’octubre del 2013, centenars de persones, veïns i veïnes dels barris de Sants, ens vàrem reunir a la Plaça de Sants en Assemblea Popular, amb l’objectiu d’articular una resposta col•lectiva que eviti la concentració nazi-feixista prevista pel proper dissabte 12 d’Octubre a la mateixa plaça.

El barri de Sants, com tants altres barris barcelonins i poblacions catalanes, té una memòria i una consciència antifeixista generosa, i el seu teixit social ha apostat, des de sempre, per construir uns barris inclusius, solidaris i en llibertat.

En aquest context, la concentració de grups nazi-feixistes organitzats sota el nom de España en Marcha, convocada amb l’objectiu de provocar agressions a totes aquelles persones que no comparteixin l’ideari nazi-feixista, i anunciada com una caceria d’independentistes, immigrants, homosexuals o gent d’esquerres, no té cabuda i ha de ser combatuda fermament pel conjunt de la societat.

Recordem com als anys 90, i inicis dels 2000, va ser la mobilització popular sostinguda la que aconseguí que els nazi-feixistes deixessin de reunir-se a la Plaça dels Països Catalans. Durant aquells anys, amb la tasca de milers de persones entorn la Plataforma Antifeixista i la Plataforma Cívica per un 12 d’Octubre en Llibertat, s’aconseguí que aquelles expressions totalitàries no poguessin ser celebrades amb normalitat i que, finalment, perdessin la centralitat política que buscaven.

Avui, amb les greus conseqüències socials de la crisi econòmica, la concentració nazi-feixista prevista no és un esdeveniment banal o que ens permeti mirar cap a l’altra banda. Per contra, forma part d’una estratègia política per a generar tensió i violència social per a aconseguir rèdits polítics similars als de grups com els grecs Alba Daurada. A més, essent els mateixos grups que atacaren l’Institut Blanquerna a Madrid el passat 11 de setembre, la concentració de Sants és un torpede a la línia de flotació dels processos democràtics que el nostre poble està començant a caminar per a l’alliberament col•lectiu. Avui, més que mai, hem d’evitar que la barbàrie feixista es passegi pels cors dels nostres barris i agredeixi persones, comerços o locals socials.

Per tots aquests motius, anunciem les properes convocatòries:

Manifestació. Dijous 10 d’octubre del 2013, a les 20.00h, a Plaça de Sants
Feixisme ni a Sants ni enlloc!

Concentració, esmorzar i activitats. Cassolada des dels balcons
Dissabte 12 d’octubre del 2013, a les 8.00h, a Plaça de Sants
No passaran!

Feixistes, ni al barri ni enlloc: 12 d’octubre, res a celebrar! Ja els vam fer fora del barri, i ho tornarem a fer. No passaran!! Passa-ho!

http://no12o.wordpress.com/

>>> Altres convocatòries a Barcelona:

- JORNADES ANTIFEIXISTES de la Plataforma Antifeixista, 11 i 12 d’octubre
12-O: RES A CELEBRAR

Divendres 11 d’octubre, a partir de les 17.30h a Can Batlló (c/Constitució 19), xerrades a càrrec de diversos col·lectius antifeixistes: Antifaschistische Aktion Berlín, Coordinadora Antifascista de Madrid, Varsovia Antifa, Petr Silaev (escriptor i militant antifeixista, Rússia), video-conferència amb Guido Caldiron (escriptor antifeixista, Itàlia),...

Dissabte 12 d’octubre, a les 12h a Plaça Universitat, concentració i parlaments de col·lectius antifeixistes, immigrants, FAGC,..

- ACTE UNITARI 12O
Dissabte 12 d’octubre a les 19h. Plaça Sant Jaume, Barcelona

No a la impunitat del feixisme!
* Contra el genocidi i el racisme
* Per la sobirania dels pobles
* Per la convivència en la diversitat

Amb mostres diverses de cultura popular, parlaments, i actuacions musicals.

12 d’octubre, res a celebrar

Organitza: Plataforma 12 d’octubre res a celebrar

https://www.facebook.com/events/442305072545486/

>>> Comunicat de la Favb (Federació d’Associacions de Veïns i Veïnes de Barcelona)
No volem feixistes als nostres barris

http://www.favb.cat/node/764

<\/span>
  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció