CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Sants demana al jutjat no tancar Can Vies

Divendres, 25 gener, 2008

La demanda de desnonament de l'espai ocupat, a judici | Les entitats que hi treballen demanen poder-hi continuar

Diai Avui / Jordi Panyella .- Les entitats del barri de Sants que treballen en l'edifici ocupat conegut com a Can Vies van demanar ahir a la magistrada titular del jutjat de primera instància número 8 de Barcelona que rebutgi la petició de desnonament presentada per Transports Metropolitans de Barcelona (TMB). L'empresa de transport vol tirar a terra l'edifici, situat als números 40 i 42 del carrer Jocs Florals, i rehabilitar l'espai en el marc d'unes obres de millora de l'estació Mercat Nou de la línia 1 del metro.

La vista del cas es va celebrar ahir al Palau de Justícia de Barcelona, on es va traslladar el jutjat davant l'elevat nombre d'advocats que havien d'intervenir en el cas. A l'exterior del recinte, desenes de persones van participar durant tot el matí en una festa reivindicativa demanant que Can Vives mantingui la seva activitat actual com a "casal social autogestionat".

L'empresa de transports demana que es desocupi el local al·legant informes tècnics que apunten l'estat ruïnós de l'edifici, la falta de legitimitat dels col·lectius que hi treballen per ocupar la casa i la necessitat d'habilitar un espai en les obres de reforma de l'estació.

Per la seva part, la defensa dels col·lectius van coincidir a exposar que el seu dret a ocupar Can Vives es basa en un contracte que va signar l'any 1984 l'empresa de transports per cedir l'edifici al sindicat CNT amb finalitats sindicals. TMB no nega aquest fet, però sosté que des de l'any 1990 fins als 1997, el sindicat no va fer ús de la casa, que va estar abandonada fins que aquell any va ser ocupada.

En canvi, les defenses neguen aquest període d'abandonament i asseguren que el dret adquirit per la CNT es va traspassar després a la CGT, i que va ser aquest sindicat el que va acabar obrint el local a la resta d'entitats que actualment hi estan instal·lades. Les defenses entenen que TMB persegueix una finalitat especuladora.

Notícia publicada al diari AVUI, pàgina 38. Divendres, 25 de gener del 2008|Diari Avui