CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

SAS-ABRERA NO CONCRETA UN NOU PLA D’ACOMPANYAMENT

Dimecres, 28 març, 2007

Després de la quarta reunió celebrada entre la direcció i el comitè d'empresa durant el matí d'avui, SAS no ha concretat la nova proposta de pla d'acompanyament a l'ERO presentat el passat dia 13 d'aquest mes.

ELS TREBALLADORS CONTINUEN AMB L'OCUPACIÓ DE LA FÀBRICA
PORTEN JA 26 DIES

SAS no ha concretat res de nou quant a les recol·locacions dels treballadors que no haguera inclòs ja en l'expedient. En relació a les indemnitzacions, SAS si ha modificat la seva proposta inicial, passant dels 20 dies per any treballat, mínim que marca la legislació laboral vigent en aquests casos, als 45 dies per any treballat.
El comitè d'empresa hem reiterat a l'empresa que el pla de recol·locacions deu concretar-se, ja que allò que s'ha presentat en l'ERO no garanteix res. També li hem comunicat que el pla ha d'incloure una solució als treballadors amb edat de prejubilar-se o jubilar-se, ja que en la documentació presentada no s'inclou gens referent a aquests casos. Finalment, hem comunicat que les indemnitzacions que proposa l'empresa, continuen sent insuficients.

Des del comitè d'empresa, li hem recordat SAS que el pla de recol·locacions ha d'incloure la possibilitat, que n'hi ha, de recol·locar a treballadors de SAS Abrera als centres de treball de SAS en Martorell, en Zona Franca o en la pròpia SEAT.

Els treballadors continuaran fent mobilitzacions i concentracions en protesta pel tancament de l'empresa.

Per a la CGT, SEAT ha de ser part de la solució i la Generalitat ha d'intercedir davant la direcció de l'empresa perquè garanteixi l'ocupació. No pot haver-hi cotxes sense taulers de control. Integrant als treballadors de SAS en la plantilla de SEAT, es reduirien els costs de trasllat del producte fabricat.