CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

SAS al·lega pèrdues de 15 milions d’euros per justificar el tancament

Dijous, 15 març, 2007
Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on telegram
Share on whatsapp
Share on print

La direcció de la multinacional de components d'automoció SAS ha al·legat unes pèrdues de 15 milions d'euros per justificar el tancament de la factoria d'Abrera, que deixarà al carrer 300 treballadors.


El Punt - 15/03/2007
J. TORRENTS. Abrera
L'empresa va presentar dimarts un primer expedient de regulació (ERO) al Departament de Treball per acomiadar 210 empleats –només continuarà treballant una part del departament administratiu–, en què també acredita causes econòmiques i productives que motiven el tancament. Segons SAS, la no consecució del model de tauler de control del nou model Ibiza de Seat, així com la retirada de la producció de l'actual model de l'Ibiza encara vigent, són les raons productives. L'empresa també assegura que ha ofert la contractació d'un pla de recol·locació a través de l'empresa Creade per trobar feina al 100% de la plantilla en menys d'un any.

OFERTA DEL MÍNIM LEGAL
Com a indemnització econòmica, SAS ha ofert el mínim legal als empleats, que és de 20 dies per any treballat, una proposta que, segons el president del comitè Emiliano Jiménez, és un «insult». SAS afirma que el pagament dels salaris mentre no es resolgui la situació està garantit, tot i que en la documentació lliurada a la Generalitat només se'ls garanteix un 80% del sou bàsic que rebien, amb contractes definits com a «eventuals amb vocació d'indefinits».

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on telegram
Share on whatsapp
Share on print
  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció