CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

SEAT: 60 acomiadats segueixen en el carrer

Dijous, 20 desembre, 2007

El 19 de desembre era l'últim dia laborable més de 60 acomiadats/des seguim en el carrer. En semblants dates de desembre de 2005 rebíem la carta d'acomiadament 660 treballadors/es de SEAT. D'aquelles negres jornades recordem, al costat de la ràbia i indignació per tanta injustícia, la solidaritat de la majoria de la plantilla que va parar la producció en protesta contra els acomiadaments. Com podeu suposar, les festivitats d'aquell any van ser molt tristes per a tots nosaltres i les nostres famílies.


També recordem les declaracions, verbals i per escrit, dels sindicats signants de l'acord d'acomiadaments que asseguraven que TOTS els que havien subscrit l'opció de tornar a SEAT (opció A) reingresarían a SEAT abans que finalitzés 2007. A data d'avui, podem dir que 2007 serà el tercer any consecutiu que desenes d'acomiadats/des i les seves famílies tornarem a viure unes festes tristes i plenes d'inquietud, en aquest cas agreujat per l'esgotament de les prestacions d'atur.

Durant aquests dos anys, l'Assemblea d'acomiadats/des ens hem mobilitzat per l'objectiu del reingrés de tots els acomiadats/des sense exclusions. Hem realitzat un ampli ventall d'accions, manifestacions, concentracions, “Full Monthy”, vaga de fam de tres dies, demandes davant els tribunals, gestions davant les institucions, davant el Parlament de Catalunya i el Congrés de Diputats. En aquestes activitats hem tingut el suport d'un Comitè de solidaritat que ha agrupat a un nombre important d'organitzacions sindicals, socials, polítiques i ciutadanes.

La nostra lluita va aconseguir despertar un ampli corrent de simpatia en l'opinió pública. De totes aquestes activitats, també dels seus fruits i resultats, hem informat regularment a la plantilla. Sens dubte, ha estat molt grat per a nosaltres poder saludar i conversar amb tants companys/es i amics/gues durant la distribució setmanal de les fulles informatives en les portes de fàbrica.

En les últimes setmanes, els representants d'UGT i CCOO ens han repetit durant les reunions que hem tingut amb el conjunt de sindicats de SEAT, que el mes de desembre no finalitzava el 19, sinó el 31. Que la Direcció de l'Empresa, en anteriors anys, ha mantingut actiu part del seu equip de personal, i per tant existeix la possibilitat que hagi nous reingressos d'acomiadats/des abans del 31 de desembre…Ojala això fos cert i aquest conflicte es tanqués abans de finalitzar l'any! Encara que ens temem que els compromisos per al reingrés de tots els acomiadats no es compliran…

Però si això no passa, si finalitza el 2007 amb desenes de companys/es sense reingresar no anem a llençar la tovallola. No anem a resignar-nos a que diverses desenes d'acomiadats/des es quedin en el carrer! A partir de l'any que ve tornarem a veure'ns en les portes, i us informarem dels preparatius de la Vaga de Fam Indefinida que anem a portar a terme pel reingrés dels acomiadats/des.

Esperem, que tots els sindicats assumeixin ja, sense excuses, les seves responsabilitats per a adoptar les mesures col·lectives de pressió que obligui a l'Empresa a reingresar a tots els acomiadats/des.

Companys/es, amics/gues, l'Assemblea d'acomiadats/des de SEAT us desitja a tots que gaudiu, amb salut i felicitat, al costat dels vostres familiars i amistats les pròximes festivitats.

Barcelona, 19 de Desembre de 2007.

Assemblea d'acomiadats/des de SEAT