CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

SEAT anuncia que presentarà un nou ERO temporal per a 5.300 treballadors

Dimarts, 16 desembre, 2008

SEAT presentarà un ERO temporal per a 5.300 treballadors

Barcelona (ACN).- Seat ha anunciat que presentarà un expedient de regulació d'ocupació (ERO) que afectarà temporalment fins a 5.300 empleats de les fàbriques de Martorell (Baix Llobregat) i la Zona Franca. Segons informació de l'empresa, el dia que s'aturin totes les línies de producció simultàniament el número de persones aturades pot arribar a les 5.295, en concret, tot i que aquesta coincidència només es podrà produir durant una setmana. Seat ajustarà la fabricació a Martorell per a la primera meitat de l'any vinent davant 'la persistent caiguda generalitzada dels mercats' i la 'incertesa de l'evolució' d'aquests.

Agència Catalana de Notícies. Dilluns 15 de desembre de 2008


Seat presentarà un segon ERO temporal que afectarà a un màxim de 5.300 treballadors de Martorell

BARCELONA, 15 Desembre 2008 (EUROPAPRESS) - El fabricant d'automòbils espanyol Seat prepara un segon Expedient de Regulació d'Ocupació (ERO) temporal per al primer semestre de 2009 en la seva fàbrica de Martorell (Barcelona) i que podria afectar a un màxim de 5.300 treballadors, segons van concretar fonts de la companyia a EuropaPress. Segons va avançar l'empresa en un comunicat, l'expedient preveu des d'un mínim de set dies d'aturada productiva fins a un màxim de 29 entre els dies 2 de febrer i 30 de juny per a adaptar la fabricació de vehicles a la demanda prevista davant la "persistent caiguda generalitzada" dels mercats. Així, les jornades d'aturada podran donar-se en les diferents línies productives de les instal·lacions de Martorell arribant a afectar fins a a 5.300 persones si, en un mateix dia, coincideixen aturs en les tres línies de la fàbrica. Seat va insistir que el descens en el mercat espanyol i en les principals destinacions exteriors dels cotxes de la marca, així com la incertesa que persisteix, han obligat a portar a terme aquesta "adequació".

Europa Press. 15/12/08


SEAT: ERO darrere d'ERO 2009

El 17 de desembre, SEAT ens ha presentat la petició d'una ampliació del ERO 2008. Fa dies que aquest expedient s'ha divulgat a tots els mitjans de comunicació i per tant no és de rebut que es reuneixi a la representació social quan tota la societat ja coneix la presentació d'aquest expedient, s'ha mostrat la queixa a l'empresa en la reunió.

En tot cas es tracta d'un expedient de 29, 23 o 7 dies segons línies, que a més deixa oberta la seva aplicació, ja que no estipula els dies d'afectació. S'obre el període de consultes que com ja sabeu és de 15 dies.

En aquest enllaç: www.cgtbarcelona.org/cgtseat podeu descarregar el document de petició d'ERO presentat per l'empresa. En fulla informativa enviarem una explicació d'aquest i altres temes que han succeït aquesta setmana.

CGT Seat Martorell