CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Seat: cal plantar cara a un nou Expedient de Regulació d’Ocupació i al passiu 0,0

Diumenge, 12 octubre, 2008

És trist i preocupant fer un exercici de memòria i veure com ha evolucionat aquesta empresa que s'atreveix a presumir de modernitat i benestar, que ens bombardeja amb revistes a tot color i enquestes de satisfacció laboral d'una banda mentre planta ERO a l'Administració com el que planta pins. Des del famós acord “Per a l'estabilitat de la plantilla de 8 Maig 03, ja van 3, en 3 anys (ERO acomiadaments desembre 2005, ERO amb l'excusa de la vaga de transports juny 2008 i l'actual, aprofitant la campanya mediàtica de “crisi” amb la seva cançó de "els rics també ploren").


La veritat és que en època de molta abundància, ens van retallar un 30% de salaris als nous ingressos, van ficar flexibilitat total i els insuportables ritmes de treball en les cadenes provoquen que fabriquem més malalts que cotxes, a un ritme increïble.

En primer lloc, volem deixar clar que ens alegra que la resta de sindicats assumeixin els plantejaments que duem bastant temps defensant des de la CGT. En la primera reunió de l'ERO, tots els sindicats assenyalem a la VW com responsable de la situació de SEAT, i aportem dades i mesures que fan injustificable qualsevol ERO. Si a SEAT “NO SOBRA NINGÚ” cap sindicat ha d'entrar a negociar condicions de l'ERO. Al contrari, HAURÍEM DE MOBILITZAR-NOS PER A PARAR-LO.

CGT entenem que si l'empresa no obre una solució sense ERO, hauríem de realitzar assemblees davant l'edifici corporatiu per a demostrar a la màxima Direcció de SEAT que la solució és la retirada de l'ERO i una negociació sense xantatges.

Ja d'entrada, des de CGT hem reprovat a l'inspector que va a intervenir en aquest conflicte, el mateix que va intervenir en l'ERO del 2005, un expedient on es van cometre nombroses il·legalitats i que encara no s'ha tancat ja que queda un treballador pendent de reingrés.

Rebutgem l'ERO i li diem a l'administració que la inactivitat que planteja l'empresa és un muntatge per a justificar un altre ajustament de plantilla. L'informe elaborat per l'empresa, és totalment esbiaixat. Hem d'informar que de 642 directius cap està afectat per la “baixada de vendes”. També omet dades importantíssimes doncs no hi figuren ni les Jornades Industrials pendents de gaudir ni l'estat de la borsa d'hores a Zona Franca i Gearbox, on la mitjana és positiva!!

L'empresa llança la canya aprofitant la crisi a veure que pesca. Ens va enganyar a tots, quan l'any 2003 ens va vendre la borsa d'hores com garantia perquè no hi hagués Expedients de Regulació d'Ocupació.

S'està realitzant un sondeig, totalment maliciós, a través de les prefectures sobre la voluntarietat de la plantilla. No mostreu la vostra intenció. Estar en un ERO no és cap “ganga”: es tallen les cotitzacions i cal començar de nou el termini de sis anys per a l'atur, el que té conseqüències negatives tant per a qui es jubilen com per a qui pugui estar en l'atur en els pròxims anys.

Rebutgem les condicions de treball a SEAT, que fan que molts treballadors no es plantegin el futur en aquesta empresa. Abans hi havia cua per a entrar i avui és una de les empreses de l'Estat pitjor valorades en termes d'oferta i qualitat d'ocupació.

MOBILITZAT CONTRA LES AGRESSIONS DE L'EMPRESA, REBUTJA L'ERO

Seccions Sindicals CGT Grup Seat

9 d'octubre 2008

www.cgtbarcelona.org/cgtseat