CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

SEAT Comunicat: 5º Dia de Vaga de Fam

Divendres, 8 febrer, 2008

Des del pàrquing de l'entrada a muntatge a SEAT Martorell

Company/s, amics/as:

Avui divendres 8 de febrer és el 5º dia que seguim en vaga de fam. A pesar que el nostre pes corporal es reduïx dia a dia la nostra moral de lluita creix alimentada per les mostres de solidaritat que rebem.

L'acció d'atur d'una gran part de la plantilla en suport del reingrés de totsels acomiadats ha estat un pas molt important. Aquest atur ha estat la victòria sobre la por i el xantatge mafiós que pesa sobre la plantilla de Seat després de la signatura de l'acord d'acomiadaments que va afectar a 660companys/as al desembre del 2005. És àmpliament conegut que dirigents sindicals van participar en la confecció de les llistes d'acomiadaments per a “netejar” a afiliats reivindicatius dels seus propis sindicats i especialment de CGT. No és difícil comprendre que molts treballadors no solament temen a l'Empresa, sinó també als dirigents sindicals i als “seus *correveidiles” que es comporten com “*chivatos” de l'empresa.

Ens explicaven molts companys de Seat com en els dies previs a l'aturada, delegats d'UGT i CCOO es passejaven per les línies de muntatge, pels grups de treball, intoxicant amb la mentida que l'atur no tenia cobertura legal, quan això va ser desmentit per CGT, van tornar a passar amenaçant directament als treballadors que es posessin en vaga. No els ha bastat amb provocar la por, des de l'últim ple del comitè d'empresa han estès el *bulo que el reingrés per una banda dels acomiadats ja està acordat, això sí, “verbalment” entre la direcció de seat i els dirigents d'UGT i *CCOO.

Però els dies passen i a direcció de SEAT ni retira el *Burofax als 66 acomiadats on els comunicava que ja no serien reincorporats, ni tampoc crida a cap acomiadat per a reingresar. En la seva guerra bruta comencen a emprar mètodes més baixos, divulgant *bulos miserables contra els vaguistes de fam.

L'acció d'aturada ha estat la primera experiència de lluita per a molts treballadors/as joves afiliats a CGT, UGT i CCOO. D'aquesta lluita solidària aprendran i emergirà una nova generació de treballadors més conscients que sabrà defensar col·lectivament els seus interessos de classe, en l'empresa i en la societat.

De moment la direcció de l'Empresa, i els dirigents d'UGT i CCOO, segueixen en silenci. Sabem que la processó va per dintre. La direcció de Seat ha d'estar valorant com una plantilla derrotada i atemorida comença a trencar les cadenes i pot saltar de nou a l'acció, fent comptabilitat del cost d'imatge i publicitat que s'acreix conforme transcorre la vaga de fam, analitzant el cost de credibilitat d'UGT i *CCOO entre la plantilla.

L'altra part del conflicte, la Consellería de Treball, responsable directa de l'autorització del ERO que va causar 660 acomiadaments, segueix muda. No s'ha dignat a respondre a la nostra petició de reunió amb els vaguistes de fam. Que insensibilitat social de la Consellera Sra. Mar Serna! I el President Honorable Montilla? Encara no s'ha assabentat? Hauríem de jeure en vaga de fam a la porta de la Generaitat perquè es commogui? No és una de les funcions del President fer respectar la sobirania de Catalunya, les seves lleis i drets, a una multinacional que els conculca sistemàticament amb un comportament autoritari i vuitcentista? Som menys ciutadans de Catalunya els acomiadats i vaguistes de fam de Seat que els directius alemanys que dirigeixen Seat? Hauríem de sol·licitar al President Zapatero la seva intervenció en aquest conflicte?

Els acomiadats de Seat seguirem en vaga de fam. Demà dissabte a les 12 hores estarem en la Plaça de Sant Jaume acompanyats per les gents solidàries per a cridar l'atenció del President Honorable Montilla , sol·licitar-li una reunió i la seva gestió en aquest conflicte. A la tarda ens manifestarem al costat dels companys/as de TMB en suport a la seva valenta lluita pels seus drets.

En la vaga de fam tenim una magnífica cobertura sanitària a càrrec d'un equip de metges de IAC i infermeres de IAC i CGT. Amb aquest suport i el de la solidaritat mantindrem la vaga de fam fins que es faci efectiu el reingrés de tots els acomiadats/as sense exclusions.

Pel reingrés de tots els acomiadats/as!

Mai més acords d'acomiadaments!

Vaguistes de fam de Seat