CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

SEAT: I ara qui s’atreveix a donar lliçons?

Divendres, 16 octubre, 2015

I ARA QUI S'ATREVEIX A DONAR LLIÇONS?

Fa uns anys, el vicepresident de producció reconeixia la part positiva del caràcter espanyol, però ens cridava a copiar de la serietat, responsabilitat i el bon fer del caràcter alemany. Aquestes lliçons han caigut de cop amb l’"embolao" en què ens ha ficat Volkswagen a tots els treballadors/es del Consorci,per la seva ànsia de beneficis a qualsevol preu; s'han passat el seu meravellós codi ètic pel tubd'escapament.

Seria molt atrevit assegurar que tot és un moviment polític dins del Consorci. La CGT no serem mai comprensius amb aquesta situació creada per tramposos amb salaris insultants, que sempre demanen sacrificis, mentre ells viuen com déus. Esperem no escoltar bajanades de cap representant sindical en aquest sentit. El que la CGT tenim clar és que no consentirem que siguem els treballadors i treballadores els que paguem les conseqüències de la mala actuació dels "capitostos". Ni més esforços ni més retallades. A l'inrevés: en el conveni que estem a punt de negociar cal recuperar tot allò aportat als beneficis estratosfèrics del Consorci, que mai s'han repartit a la plantilla de SEAT.

Quant a l'escàndol de les emissions, del qual difícilment podem creure'ns tot el que surt per la premsa, tant interna com externa, dues reflexions ens semblen necessàries:

- En lloc de fer trampes a la població i als governs, amb miserables reduccions de contaminació en els motors d'explosió, VW i SEAT podrien haver fet cas a la CGT quan el 2007 els vam proposar crear i produir motors d'hidrogen amb EMISSIONS ZERO. Els interessos de les petrolieres semblen estar per sobre. (www.cgtbarcelona.org/cgtseatmartorell/documents/Nota_24-07_pila_hidrogeno.pdf).

- No es pot donar per solucionat aquest problema amb una decisió presa entre "les famílies" del Consorci, fent dimitir l'excel·lentíssim Winterkorn amb una indemnització de 28,5 milions de pensió acumulada, més 31,8 milions d'indemnització corresponent a dos anys de salari. 60,3 milions que li permetran viure la resta de la seva vida millor que un faraó. La CGT proposem embargar fins a la seva pensió, com a Rato.

LES RELACIONS LABORALS A SEAT SÓN NEFASTES

Tal i com posem a la capçalera, des de fa anys el company Liberto té guanyada una sentència al tribunal Suprem, en la qual se li reconeix cessió il·legal. L'empresa ha negat l'execució d'aquesta sentència i presentat recursos sense fonament, i ha negat en diferents Comitès Intercentres que hagués de contractar aquest company. També es nega a complir la sentència de cessió il·legal dels bombers, que vetllen per la nostra seguretat.

Doncs bé, en el cas del company Liberto, la Inspecció de Treball ha procedit a donar-lo de Alta a la Seat, d'ofici, reconeixent l'antiguitat des de 1995.

Aquesta actuació dels responsables de les relacions laborals s'afegeixen a les males pràctiques provades davant els jutjats, als acomiadaments de 2005 i a l'acomiadament de Juanma Samedy, on es va demostrar que van actuar de manera discriminatòria, o a infinitat de resolucions d'Inspecció en matèria d'ocupació de disminuïts, incompliments de Seguretat i Salut ...

En aquests moments, en els quals els canvis en les responsabilitats dels dirigents de l'empresa estan a l'ordre del dia per l'escàndol Volkswagen, i amb un nou vicepresident de Recursos Humans, creiem molt necessari un canvi en la política de les relacions laborals que permetin creure'ns que són les adequades, sense prejudicis ni males pràctiques.

Per això, demanem als nous responsables de l'empresa el canvi de la política de relacions laborals o dels seus responsables, i que es regularitzi, d'una vegada per totes, la situació tant de Liberto com dels companys del servei de bombers de SEAT.

EL TREBALLADOR NO ÉS UN XICLET.

Des de la tornada de vacances, diferents situacions han provocat que les direccions no hagin tingut inconvenient a "demanar" o exigir en molts casos un sobreesforç a la plantilla, amb allargaments de jornada, solapament de torns, desplaçaments d'entrepà, mòduls d'arrencada entre setmana (que no estan recollits en conveni i es paguen com a gratificació, cosa del tot irregular), etc.

Des de la CGT volem fer arribar a la plantilla la nostra oposició a aquestes "obligacions" que plantegen les “jefaturas”, i recordar-vos que totes aquestes situacions "extres" no són obligatòries en cap cas. A més, tota represàlia que es pogués produir en la situació dels treballadors que es neguin a les peticions dels caps serà motiu de denúncia.

La CGT denunciem i guanyem temes com la nova sanció econòmica que ha tingut Seat per no procurar un lloc de treball adequat a un discapacitat de Muntatge. I seguim fent denúncies com la de les "mitges taquilles" que pretenen implantar. Si la resta de sindicats unitàriament i s’enfrontessin a la Seat amb la CGT, guanyaríem mes coses per a la plantilla.

COMITÉ INTERCENTRES CALENDARI NOVEMBRE.

A la reunió de 30 de setembre, es va plantejar un calendari de novembre on les vendes no semblen estar tan afectades per l'escàndol dels motors trucats i les produccions de les tres línies es mantenen dins del Budget anterior, llevat 800 lleons menys i 12.500 Q3 més. Per això:
- L1, Eivissa; no presenta canvis.
- L2, Lleó; hi haurà dos dies de Jornada Industrial (dilluns 2 i 16)
- L3, Q3; treballarà 6 torns addicionals, els quatre dissabtes en torn de matí i dos diumenges a torn de nit (15 i 22). Hi haurà un corretorns per a les àrees de planxisteria i pintures.

La majoria sindical ha signat aquest calendari. La CGT i STS no hem signat.

La CGT hem plantejat a més:

- Esperàvem informació de l'afectació sobre les vendes, de l'escàndol VW. Intuïm que no ha anat malament, pel manteniment del Programa operatiu, el que és una bona notícia.

- A més de que els ETTs han de passar TOTS/ES a plantilla Seat, l'empresa ha de convocar una reunió on se'ns informi de la plantilla externa i s'obri una solució per al pas a plantilla Seat dels centenars de companys i companyes que superen els límits legals de temporalitat. L'empresa s'ha compromès a estudiar els casos concrets. DEMANEM ALS COMPANYS/ES AFECTATS/DES QUE ENS FACIN ARRIBAR LES SEVES SITUACIONS CONCRETES A LA CGT per poder solucionar el problema.

- L'empresa no té cap transparència en informació de calendari i previsions de 2015 i 2016. Ens assabentem d'aquests temes pels proveïdors i això és inacceptable. Igualment, en matèria del tractament de la crisi dels motors VW, s'està ignorant a tots els sindicats.

- Proposem que l'empresa que informi oficialment a la plantilla i possibles compradors des de quan no es munta cap dels motors afectats per generar una veritable tranquil·litat sobre la validesa dels cotxes que estan a la venda. Incomprensiblement ens han dit no saber aquesta dada, encara que ho han recollit com una proposta interessant.

- Els informem que el World Economic Forum en el seu Informe de Competitivitat Mundial anual, conclou que en països com Suècia, han rebaixat la jornada laboral a 6 hores SENSE REDUIR ELS SALARIS, i han millorat la seva competitivitat de manera destacada. A veure si aprenem, que la CGT ho portem plantejant des de fa molt de temps.

Ho hem repetit ja, però per una vegada més, que no quedi; la CGT està en contra de la Borsa eterna d'hores, dels dissabtes obligatoris (convoquem vaga cada vegada que hi ha), voluntarietat i col·laboració fora de la llei, del corredor de vacances ... I aquest calendari de novembre torna a ficar diumenges nit.

En definitiva; La CGT està en contra de tots i cadascun dels abusos en matèria de flexibilitat del Conveni i de la utilització indiscriminada i irracional que l'Empresa fa, segons diu, perquè el Conveni ens ho permet. Per això denunciarem aquells aspectes que el treball en diumenges nit pugui incomplir de la llei, en descansos o jornades màximes.

Martorell, a 1 d'octubre del 2015

SECCIÓ SINDICAL CGT SEAT MARTORELL

Full CGT 151001 Català from

http://www.slideshare.net/cgtseat/full-cgt-151001-catal

http://www.slideshare.net/cgtseat/hoja-cgt-151001

Més informació:

http://www.cgtbarcelona.org/cgtseatmartorell/

- YOUTUBE CGT SEAT

- FACEBOOK CGT SEAT MARTORELL

- TWITTER CGT SEAT

- SLIDESHARE CGT SEAT

Attached documents

 

  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció