CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

SEAT: Ja tenen el “seu” calendari. Robatoris a les nòmines i obscurantisme en la contractació

Divendres, 12 desembre, 2014

JA TENEN "EL SEU" CALENDARI !!!

Com cada any, tenim un calendari bàsic que ... bàsicament no serveix per a molt. el conveni col·lectiu i la ultraflexibilitat que tenim només ens assegura gener (els sempre signants ja han canviat abans, algun mes que era "definitiu"). La novetat; ens han donat algunes dades de previsions de producció per al 2015. La CGT no ho hem signat per diverses raons:

- Perquè segueix sent un calendari virtual, en mans de l'empresa que cada mes ens anirà dient què li ve de gust, en funció dels SEUS necessitats.

- Perquè tenint una jornada laboral individual de 214 dies, la MOD no té a la vista ni un pont en tot l'any. És trist que tan sols hi hagi un detall positiu; la direcció alemanya de Seat sembla haver entès que hi ha tradicions com la nit de Sant Joan que cal respectar.

- Perquè encara que l'empresa ha donat previsions de producció, no ha volgut concretar si hi ha corredor de vacances, ni quants dissabtes es preveuen en les línies de producció, ni com va a gaudir la Jornada Industrial la plantilla directa.

Pel que fa a les produccions, l'empresa ens ha donat models fabricats a Martorell (Seat + Q3) i de Seat a altres països. Les escasses dades parlen de produccions anuals en 2015, de 520.257 unitats entre fabricats Seat i Audi:

ANY (PRODUCCIÓ UNITATS / MILIONS D´EUROS DE BENEFICIS)
2.001 (480.045 / 233,00 MEUROS)
2.002 (455.677 / 203,00 MEUROS)
2.003 (436.933 / 134,50 MEUROS)
2.004 (416.381 / 145,00 MEUROS)
2.014 (506.555 / PÈRDUES?)
2.015(520.257 / PÈRDUES?)

Amb només mirar aquests números, és inacceptable que amb un 21,66% més de producció en 2014 que el 2004, Seat i els altres sindicats, ens avancin, abans d'acabar l'any, que hi ha pèrdues;

- Tot i estar fabricant ara cotxes amb més valor afegit; el Q3 o el mateix ROBATORIS A LES NÒMINES

L'empresa pretén incidir en les eleccions sindicals. A la indecent decisió de descomptar salari sabent que no ho pot fer (cas de robatori) als que van secundar la vaga en dissabte, el 25 d'octubre, cal afegir els descomptes que està fent a delegats de la CGT.

Tot i que tots estem en els nostres llocs de treball, apliquen descomptes al nostre salari des de fa uns mesos. Davant aquest clar atac de l'empresa, volem dir diverses coses:

- Els hem demanat que rectifiquin, si no, denunciarem. Tenim sentències, amb
indemnitzacions que ja ha hagut de pagar-nos Seat, per discriminació sindical a la CGT.

- A més de presentar Conflicte Col·lectiu pels descomptes il·legals en dissabte i altres denúncies civils o penals que puguin correspondre, ANEM A SEGUIR CONVOCANT VAGUES A DISSABTE FINS QUE L'EMPRESA INVERTEIX I MILLORI LA CAPACITAT PRODUCTIVA QUE PERMETI FABRICAR, AMB MES PLANTILLA, ELS COTXES DE DILLUNS A DIVENDRES.

- Però, el més important; no aconseguiran el seu objectiu d'acovardir-nos i que dediquem menys temps a la plantilla i als problemes que ens porteu a la CGT.

- Si segueixen atacant les nòmines dels delegats de la CGT organitzarem rifes, suport i solidaritat per sufragar l'agressió econòmica que puguem patir.

SOBRE AIGUA CLARA I ALTRES

En les últimes setmanes estem patint una allau de propaganda tant de l'empresa com d'altres sindicats, sobre la neteja, transparència, santedat i fins i tot castedat d'alguns/es. però aquestes coses, s'han de demostrar dia a dia. El que expressem la CGT el passat dia 26, al Comitè Intercentres, és que hi ha un clam popular sobre la manca de criteris públics, nets i transparents en temes tan sensibles com les contractacions, la passada de ETT a Seat, trasllats, les categories o el repartiment de lletres. I això, per molta publicitat que es faci no es canvia si se segueix amb l'obscurantisme en els criteris de qui és contractat o que qui decideix les categories és una comissió amb representants UNICAMENT DE L'EMPRESA.

Però el més ridícul és que un altre sindicat ens justificant de desmerèixer als companys i companyes contractades. El que la CGT seguirem manifestant és que, davant la manca de transparència, el 90% de la plantilla segueix preguntant si és just que el seu fill / a, familiar o company / a no hagi tingut les mateixes oportunitats que els / les que han tingut la sort d'entrar.

Si la majoria sindical hagués volgut lluitar per aquests companys / es, entre tots
podríem haver evitat aquests tres anys de precarietat, pressió, hipoteca i incertesa.

ES POT ELIMINAR LES ETTS I ES POT ACONSEGUIR QUE HI HAGI VERITABLE
NETEJA I TRANSPARÈNCIA EN AQUESTS TEMES. LA CGT ENS COMPROMETEM A FER-HO

INFORMACIONS DIVERSES

COMPENSACIÓ DE TREBALL EN FESTIU;l'empresa ha començat a informar de la possibilitat que tenim tota la plantilla, de no fer hores extres en dissabte o festiu i compensar amb descans tots els dies en què l'empresa i la majoria sindical ens obligui a 2015, a treballar. la CGT us cridem a optar sempre per aquesta compensació. Els milions d'aturats, dels que segur tens algú en la teva pròpia família, són raó suficient, oi?

MANTENIMENT; l'empresa segueix sense convocar la comissió de seguiment. la
CGT hem sol·licitat per escrit fa més de un mes, donant suport als altres sindicats, que es reuneixi la comissió de seguiment de Manteniment. També plantegem, aquesta vegada més en solitari, que es posi al ordre del dia d'aquesta reunió, el desbloqueig dels% en les categories. Ens toca a tots els sindicats desbloquejar ja aquesta situació. I més, quan caldrà afegir a la reunió que en alguns serveis l'empresa està derivant el treball a les subcontractes amb el clar objectiu de justificar més reduccions de plantilla. No ho podem consentir.

MENJADORS; l'accident ocorregut en els menjadors més antics de la fàbrica
(xapisteria), amb una part del sostre caient de cop (encara sort que no hi havia ningú
sota) deixa clar que és necessari el canvi i millora de tot la teulada d'aquests menjadors immediatament. L'aigua que se serveix en menjadors, val 0,43 €. En les cadenes, que no tenen temps ni per anar a la font, 0,63 €. Hem demanat una reunió amb l'empresa que porta el vending O es soluciona això, o anomenarem a la plantilla MOD que vagin a menjadors a per aigua.

TRASLLATS ENTRE ÀREES: en una clara mostra de la manca de transparència i claredat de l'empresa, després d'una setmana d'haver procedit als canvis d´àrea, encara no ha facilitat, almenys a aquest sindicat, els llistats d'aquests trasllats.

Per molt que es vulgui fer propaganda de neteja i claredat, l'aigua clara es demostra amb fets. Si no tenim les dades i criteris de com s'han realitzat els trasllats, el que diu la plantilla és que: ni transparència ni claredat ni neteja.

Secció Sindical CGT SEAT Martorell

Martorell, a 4 de desembre de 2014

Més informació:

- WEB CGT SEAT

- YOUTUBE CGT SEAT

- FACEBOOK CGT SEAT MARTORELL

- TWITTER CGT SEAT

- PÀGINA FACEBOOK CGT SEAT ZONA FRANCA

- TWITTER CGT SEAT ZONA FRANCA

- TWITTER CGT SEAT COMPONENTES

- FACEBOOK CGT SEAT COMPONENTES