CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

SEAT: només des de la unitat es defensa l’ocupació

Divendres, 13 març, 2009

Davant les declaracions de la multinacional d'ajornar la decisió de fabricar el audi “Q3” a Martorell, per la divisió sindical, la CGT de SEAT volem manifestar a tota la plantilla el següent:


• Que des de la CGT tenim clar que la SEAT és l'opció més rendible, econòmica i industrialment, per a fabricar el model Q3. L'única raó per la qual VW no ho ha confirmat encara és perquè pretén sostreure 7 milions anuals de les butxaques de la plantilla. No en tenen prou amb els 300 milions de l'Estat, de la Generalitat i més de 15 milions que s'estalvia en costos laborals amb els 2 ERO que tenen concedits.

• Després de conèixer que el Grup VW ha obtingut 4.750 milions de beneficis el 2008, un 15,4% més que l'any 2007, entenem que aquesta actitud amb la plantilla de SEAT és una burla i un insult.

No podem acceptar l'estratègia de negociació de VW basada en el xantatge a tota la plantilla i comunicant-lo per la premsa, sense donar la cara davant els representants legítims de tots els treballadors i treballadores. Exigim un procés de negociació veritablement democràtic amb temps i sense pressions polítiques, ni pors induïdes. A la CGT se'ns va convocar per primera vegada el 26 de febrer, amb altres sindicats porten mesos reunint-se.

• Com pot algú confiar tan alegrement en una empresa que va desviar els Ibiza a Bratislava perquè sortien més barats i resulta que li costaven 50€ més, o que va aconseguir 660 acomiadaments a canvi d'un pla industrial pel qual aquest any hauríem de fabricar 445.000 cotxes? L'única cosa que garanteix el compliment dels acords és la unitat de tota la plantilla i dels Sindicats.

La dinàmica seguida per la UGT ha significat la ruptura de la necessària unitat sindical. Ens sembla poc responsable que una minoria, coincidint amb l'empresa, pretengui forçar a la resta de forces que componem una majoria sindical. El responsable és buscar una alternativa unitària. Encara estan a temps i esperem que recapacitin.

• Encara més, la posició de totes les confederacions sindicals, inclosa la de la UGT, és negar la congelació salarial, defensar la revisió de l'IPC i demanar per a aquest any 2009 una pujada salarial de l'IPC previst, un 2% en taules. La CGT hem demostrat un esforç important d'acostament amb les postures dels altres sindicats en SEAT i estem convençuts que aquest punt d'acord ha de garantir la recuperació en taules de l'esforç que puguem fer en dos anys. Si no, no serà un esforç, serà una apropiació dels nostres diners per la VW. Bastant hem cedit a l'empresa des de l'últim conveni, mitjançant la disciplina, amb el Treball en Equip, amb les RDEs, amb l'acord de baixes incentivades,...

• Per què hem d'acceptar l'argument que si no vingués el Q3 sobrarien 1500 persones?. Que portin altres models, que s'obrin els mercats que tenim vetats, que es facin més unitats de models SEAT!. La CGT seguim defensant un veritable Pla Industrial, no només fins al 2011. No és acceptable que cada dos anys estiguem igual.

Per tot això la CGT entenem que després del debat intern de cada sindicat per a valorar la situació és imprescindible que ens reunim tots els Sindicats del Grup SEAT i busquem una alternativa unitària per portar a l'empresa. La UGT ha de reconèixer que la seva proposta és minoritària i que no es correspon amb els sacrificis de la plantilla. No ens val que se sotmeti a referèndum la proposta d'un sol sindicat de pressa i corrent, amb la pressió de l'empresa. Per això hem de buscar una nova proposta realment unànime per a aconseguir una resposta positiva de l'empresa. De donar-se una consulta hauria de ser després d'un temps de debat net i transparent entre tots els treballadors.

Està en joc un precedent que es busca per part dels empresaris (CEOE) en una gran empresa per a després aplicar-lo a milions de treballadors/es. I sobretot, també l'empresa està buscant desarticular la negociació del conveni. Per això seguim insistint que la Taula Negociadora s'ha de constituir immediatament i fer una plataforma amb tots els temes econòmics i socials que demana la plantilla.

Seccions Sindicals CGT Grup Seat

Per accedir al comunicat, aneu a:

www.cgtbarcelona.org/cgtseatmartorell/documents/fulls_informatius/090311CGT.pdf