CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Seat ofereix un complement per als treballadors que es prejubilin

Dimecres, 28 març, 2007

La direcció de Seat ha ofert avui als sindicats un complement per als treballadors que optin per prejubilar-se als 60 anys, a canvi d'anar a l'atur i rebre una ajuda econòmica que situï els seus ingressos en el 86,5% del seu sou brut anual.


BARCELONA, 28/03/2007 14:40 (EUROPA PRESS)

Aquesta ajuda, a la qual podrien acollir-se els treballadors que aquest any tinguin ja complerts els 58 anys, es faria efectiva entre els 60 i els 62 anys, moment en què es prejubilarien i decaurien les ajudes, segons han informat a Europa Press fonts sindicals, les dades de les quals apunten que en tot el grup Seat hi ha uns 1.206 treballadors de 58 anys o més.

El complement, que consta de 15 mensualitats repartides en 12 pagaments anuals, agafa com a referència el salari base més l'antiguitat de març del 2007 i manté les aportacions al pla de pensions, tot i que no s'actualitzarà en exercicis successius amb les pujades de l'IPC, sinó que es mantindrà estable.

Aquesta proposta en les negociacions sobre el pla per reduir la plantilla en 1.500 treballadors en el termini de tres anys arriba una setmana més tard que la filial de Volkswagen oferís apujar les indemnitzacions mínimes en les baixes voluntàries, però postergués la resposta a la petició sindical per augmentar la indemnització en les prejubilacions.

Segons han informat a Europa Press fonts sindicals, l'empresa ha ofert que la indemnització mínima per als treballadors que portin un mínim de dos anys a Seat sigui de 12.000 euros en els casos de baixes incentivades. La indemnització màxima oferta per Seat és de 144.000 euros, que seria el cas d'un cap de primera amb 30 anys o més d'antiguitat.

REBUIG A UNA CLÀUSULA DE FI DE L'ERO.

L'empresa d'automoció ha continuat avui amb la negativa a signar una clàusula per finalitzar l'expedient de regulació d'ocupació (ERO) que va presentar el desembre del 2005 i recol·locar els treballadors que encara no han tornat a la feina. També s'ha reafirmat en la posició de no assumir part dels costos per al tancament de la proveïdora SAS, han lamentat fonts de CGT.

Els representants sindicals demanen a l'empresa que reincorpori els 150 treballadors afectats per l'expedient del 2005 que encara no han tornat a l'empresa, tot i que Seat manté que hi ha temps per aconseguir aquesta reincorporació fins al desembre del 2007.

Direcció i sindicats seguiran negociant-ho la setmana que ve, ja que encara s'han de tractar més a fons les condicions de prejubilació, i també les dels treballadors que optin per excedències o baixes voluntàries.

La reducció de plantilla afectarà el conjunt del Grup Seat, que inclou les fàbriques de Martorell i el centre de la Zona Franca de Barcelona, el Centre Tècnic, la filial Gearbox, i les comercials. En conjunt, la plantilla es reduiria dels 16.000 treballadors actuals a 14.500.