CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

SEAT: Posició de CGT davant l’acceptació de la proposta d’UGT per la majoria del comitè intercentres

Diumenge, 22 març, 2009

S'adjunta l'enllaç de l'acta de la reunió celebrada el divendres 20 de març, en la qual l'empresa i els altres sindicats, han formalitzat l'acceptació de la proposta de la UGT per a dur a l'empresa.

La CGT hem manifestat que:

Valorats els resultats de la consulta del passat dimecres, i estudiats pels nostres serveis jurídics, el resultat legal de la mateixa ha estat de rebuig a la proposta consultada, ja que l'Art. 80 de l'Estatut dels Treballadors estableix que per a ser aprovada qualsevol consulta de manera legal han d'aprovar la proposta el 50% més un dels treballadors de l'empresa. D'un cens de 13337 treballadors/es només van votar 5499 a favor de la proposta, el que significa un 41,23%. Al no arribar al 50,01% de la plantilla la proposta ha estat legalment rebutjada.

No obstant això l'actitud de CCOO de donar suport igualment a la decisió d'enviar aquesta proposta a la Multinacional, genera una majoria sindical executiva del Comitè Intercentres al formar junts UGT i CCOO un 76,9% de la representaació social.

Per tant no és la plantilla qui legitima legalment la signatura de qualsevol acord si no la decisió dels altres sindicats a seguir amb aquest teatre.

Tant aquest espectacle ridícul com el fet de treure els beneficis de 44,4 milions de €, hores després d'haver tancat la consulta-parany, com les declaracions del President de SEAT augmentant la confusió i el temor a la plantilla pels dubtes sobre l'adjudicació del Q3, són una mostra clara del ultratge al que s'ha sotmès a la plantilla en les últimes setmanes.

Per tant la CGT mantenim el nostre rebuig a aquesta situació i seguim cridant als altres sindicats a modificar la seva actitud de cara a negociar un Conveni Col·lectiu defensant els interessos de la plantilla i admetent una unitat sindical, a la qual CGT sempre estarà amatent, i que és l'única via real de defensa dels nostres interessos com plantilla.

Martorell, 20 de març de 2009.

Acta de la reunió anant a l'enllaç web:

www.cgtbarcelona.org/cgtseat/documents/acords_ci/090320_acta_acord_congelacio_.pdf