CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Seat segueix amb el xantatge: o es retallen salaris o hi haurà 1.500 acomiadaments

Dissabte, 28 febrer, 2009

Una altra multinacional que vol treure profit. Troba, a més, la comprensió i la crida a la "responsabilitat" de l'inefable Matías Carnero (UGT-Seat), signant dels 660 acomiadaments del 2005.


Seat insisteix en la congelació salarial a Martorell per a fabricar el Audi Q-3 i evitar 1.500 acomiadaments.

La Direcció de Seat considera indispensable un ERO temporal de dos anys i el comitè d'empresa demana que no es jugui amb el futur dels treballadors.

Barcelona. (EUROPAPRESS). 26/02/09 - La Direcció de Seat va plantejar formalment al comitè les seves condicions ja apuntades perquè la factoria de Martorell (Barcelona) sigui l'adjudicatària d'un nou model de Audi (el Q-3), i va advertir que el no assolir aquest model es traduiria en un excedent de 1.500 ocupacions en el centre.

Segons van explicar fonts de Seat, la companyia va formalitzar davant els sindicats la necessitat de congelar els salaris de la plantilla durant dos anys per a contenir els costos laborals i situar la fàbrica en una posició "avantatjosa" per a obtenir el nou Audi.

A més, va plantejar perllongar l'Expedient de Regulació d'Ocupació (ERO) temporal durant un període de fins a dos anys per a salvar aquest excedent actual en la plantilla fins que en 2011 es comenci a produir el Q-3, i es va mostrar disposada a signar un document per a no portar a terme acomiadaments col·lectius en aquest període si s'acaten les seves condicions i s'assoleix el model.

Seat va apel·lar a la "responsabilitat" dels treballadors i va considerar que la factoria es troba en un moment "clau" per a decidir el seu futur. Va insistir que l'oportunitat de fabricar el tot terreny Audi no només solucionarà l'excedent de plantilla, sinó que donarà "estabilitat" amb una inversió prevista de 300 milions d'euros.

Després de la reunió, el president del comitè d'empresa, Matías Carnero (UGT), va reconèixer que la situació fa necessari que imperi "la sensatesa" per a arribar a acords que evitin "jugar" amb el futur de 1.500 ocupacions.

A pesar que va sostenir que la UGT de Catalunya considera "excessius" els dos anys de congelació plantejats i que espera que aquesta no sigui l'última proposta de Seat, va afegir que és el moment de "posar-se les piles" per a decidir fins a on està disposada a arribar la plantilla.

"Cal recordar que aquests 1.500 treballadors no tindrien les mateixes perspectives que els afectats per l'ERO de 2005 perquè la situació res té a veure amb aquella", va insistir. "Aquests no es trobarien amb un pla industrial i inversor que va ser el qual llavors va portar la producció del nou Eivissa a Martorell", va reblar.

Va apel·lar a l'esforç i la implicació de totes les parts -treballadors, empresa i també Administració- per a arribar a solucions satisfactòries. Entre les peticions que, va avançar, es traslladaran a l'empresa està la de mantenir el 100% del salari a tots els afectats per l'ERO temporal i garantir que tinguin accés a formació.

Noticia publicada a Kaos en la Red