CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

SEAT: Segueixen pendents de reingrés 138 acomiadats/es. La lluita continua. Solidaritat!

Dijous, 6 setembre, 2007

En primer lloc, una salutació per a tots els companys/es després de les més que merescudes vacances d'estiu. Com podreu comprendre la situació dels acomiadats pendents de reingresar és cada vegada pitjor, cada dia que passa se'ns va esgotant el període de prestació d'atur, i veiem com s'acosta el final del 2007 sense que la promesa de reingrés que van fer els signants de l'acord d'acomiadaments es compleixi.

El ritme de reingressos va ser paralitzat per la Direcció de l'Empresa després d'arribar-se al recent acord de prejubilacions. Les cúpules sindicals signants d'UGT i CCOO van anunciar que els companys/es pendents de reingresar ho farien a partir del mes de Juliol, però aquestes promeses se les va emportar el vent, i a dia d'avui tenim constància que tampoc reingresaran a principis de setembre.

Per altra banda és conegut que la Direcció de SEAT ha seguit realitzant nous contractes en lloc de reingresar als acomiadats pendents, sense que els dirigents sindicals signants de l'acord d'acomiadaments s'hagin oposat, o si més no protestat. Però SEAT no solament ha deixat de contractar als acomiadats pendents de reingresar des de fa més de quatre mesos, tampoc ha realitzat noves revisions mèdiques als acomiadats pendents de reingrés. A més hi ha 12 companys que havent realitzat la revisió mèdica, alguns fa ja prop d'un any, i sent declarats aptes pels serveis mèdics, no reben cap notícia sobre si tornaran o no finalment a treballar en SEAT.

Sens dubte, l'absència de criteris objectius i transparents en la reincorporació dels acomiadats, així com l'absència d'un calendari de reingressos i d'una data límit, ha facilitat els objectius de la Direcció de SEAT de paralitzar els reingressos des de fa diversos mesos.

Companys/es, els acomiadats/es necessitem la vostra solidaritat per a desbloquejar aquesta situació i aconseguir la readmissió de tots els acomiadats/es que en el seu moment van manifestar la seva voluntat de tornar a treballar en SEAT. Cal exigir a SEAT el reingrés de tots els acomiadats, també cal recordar als dirigents sindicals signants de l'acord d'acomiadaments les promeses que van fer de reingrés de tots els acomiadats/es, cal exigir que compleixin la seva paraula i que pressionin a l'empresa, i si no, que denunciïn l'acord si consideren que SEAT ho incompleix.

Els acomiadats seguirem lluitant pel reingrés de tots, estarem periòdicament a les portes de fàbrica, i prepararem noves iniciatives d'acció fins que l'últim company/a hagi reingresat.

La primera iniciativa que anem a realitzar serà estar presents dimarts que ve 11 de setembre a Barcelona, davant l'estàtua de Rafael Casanovas per a exigir la readmissió de tots els acomiadats/es.

Assemblea d'acomiadats/es de SEAT
Dijous 6 de setembre de 2007.