CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

SEAT: Un Conveni per a la plantilla!! – Les eleccions son el 2011.

Divendres, 9 octubre, 2009

Els nostres plantejaments sobre els increments salvatges de la productivitat i sobre les RDE's són de sobra coneguts, també són coneguts els problemes derivats de l'estrès que sofrim els/les treballadors/es de SEAT. Només cal revisar els nostres fulls per saber des de quan estem denunciant el que significa l'aplicació del Treball en Equip que es va firmar al conveni passat, i que l'empresa ha anat introduint de manera unilateral i sense control sindical.

Però l'enfrontament a les RDE's s'ha convertit en un aparador on els dos sindicats que van firmar units el Treball en Equip han iniciat una campanya electoral, 15 mesos abans de la data!!

La CGT va denunciar a Inspecció de Treball, el 2008, l'aplicació d'aquestes RDE's, ja que la Comissió de Seguiment era incapaç de controlar res i, si bé no les va paralitzar, va servir per obligar a l'empresa a informar de les modificacions que està duent a terme o té previst realitzar.

En l'últim Ple del Comitè, efectivament va recordar una Comissió unitària per frenar les RDE's. Però els altres sindicats no han volgut reunir-se i es dediquen a fer la seva "campanya electoral", mentre la plantilla perd la salut en el seu lloc de treball.

Ens asseguem d'una vegada els tres sindicats, sense sectarismes i acordem propostes per a democratitzar el Treball en Equip, perquè les RDE no s'introdueixin amb els criteris de la empresa; i que s'apliquin amb la participació i acceptació de tot el personal afectat. Asseguem-nos ja!! per negociar el conveni i dignifiquem les condicions laborals en SEAT.

[|

ACORD DE RECUPERACIÓ DE CARROSSERIES EN XAPA

|]

La CGT està per l'eliminació total de les hores extres, com així estem lluitant en aquests anys de aplicació de ERO's pel supòsit excedent de plantilla. Això ho hem fet la majoria de les vegades en solitari, convocant vaga i organitzant piquets informatius en caps de setmana.

Tal com vam informar la setmana passada la CGT va convocar vaga tots els caps de setmana que quedaven de l'any, ja que l'empresa, al mig d'un ERE, estava convocant treball en dies festius per a recuperar carrosseries de línia 1, en les àrees de Xapa i de Pintures per mitjà d'hores extraordinàries.

El passat divendres 2 d'octubre vam ser citats per Treball a una mediació amb els altres sindicats i la empresa, on es va arribar a un Preacord el contingut del qual és:

- Es delimita fins a finals de desembre la recuperació de carrosseries en Planxisteria en torn de nit del diumenge, amb un màxim de 120 treballadors/es.
- El torn serà de caràcter voluntari i rotatiu.
- Cada jornada serà compensada amb plus de l'art. 110.3 de l'actual Conveni, i un dia de descans compensatori a divertir-se durant el present any.
- Les setmanes en què la línia 1 tingui aplicació de dies d'ERO, la recuperació de carrosseries es farà el dia d'ERO, amb la consegüent desafectació de treballadors/as de l'expedient.
- Es desafectarà de l'ERO, com a mínim, 39 companys/es.
- Es regula un mòdul d'engegada de dues hores en Pintures, per a un màxim de 75 treballadors/es.
- El personal que utilitzi el seu vehicle percebrà l'import del quilometratge corresponent.

Els motius principals que ens han portat a firmar són l'eliminació de les hores extres i el control sindical en l'organització del treball, sense oblidar que aquests treballs seran voluntaris. Vetllarem per el compliment de l'acord en la Comissió de Seguiment que s'ha constituït. La CGT entenem que aquest acord regula una cosa que l'empresa pretenia tenir al seu lliure albir.

En tot cas, ens reservem el dret de retirar la nostra firma, denunciar l'incompliment i convocar de nou la vaga, si comprovem que l'empresa incompleix els seus compromisos. Perquè aquest acord és només un pas per eliminar les hores extres. En la Comissió de seguiment treballarem per a aconseguir que tampoc no faci falta produir en dia festiu, i menys al mig de cap ERO.

[(

[|COMPANY/A, RECORDA QUE EL 31 D'OCTUBRE ENS MANIFESTEM EN SANT BOI CONTRA LA CRISI I EL TERRORISME EMPRESARIAL, VINE AMB NOSALTRES.|]

)]


Seccions Sindical de la CGT al Grup SEAT|Web de les Seccions Sindicals de la CGT al Grup SEAT