CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Segona declaració d’Unitat contra el feixisme i el racisme (UCFR), arran de la nova agressió per part de membres de Plataforma per Catalunya a Vilanova i la Geltrú

Dijous, 19 maig, 2011

Prou agressions feixistes!

El dilluns, 16 de maig, UCFR va emetre un comunicat respecte als esdeveniments del passat dissabte 14 de maig, quan un grup de seguidors de l’organització feixista Plataforma per Catalunya (PxC), va atacar una protesta autoconvocada de veïnes i veïns de Vilanova i la Geltrú, contra el feixisme i la xenofòbia.

Ara hem de denunciar una altra agressió, si cap, més greu. Es tracta d’un atac premeditat, organitzat i liderat pel cap de llista de PxC per a Vilanova, el Gerard Bellalta. Ahir 18 de maig per la nit, aquest personatge va dirigir una agressió contra un company d’UCFR El Garraf, davant de casa seva i davant del seu fill de 10 anys.

El candidat de la formació xenòfoba, amb vuit persones més, el va esperar a la porta de casa seva i li va donar un cop de puny. Ahir nit, cap a 2/4 d’11, al barri de Mar de Vilanova, dos cotxes amb integrants de la PxC i alguna gent més del partit esperaven que en César (60 anys), portaveu d’UCFR Garraf (Unitat contra el Feixisme i el Racisme), tornés cap a casa. Ell anava amb el seu fill de 10 anys. L’han rodejat, el Gerard Bellalta (alcaldable PxC Vilanova) li ha etzibat un cop de puny als morros, després han seguit carxots i una estrebada de cabells, enmig d’insults de les 8 o 9 persones que s’ha abraonat contra ell, i amenaces. Sortosament al nen no li han fet res, tot i que sanglotava i tremolava quan hem arribat els primers, després que en César ens avisés a nosaltres i a la policia. L’han salvat els veïns del bloc de la vora, que han sortit a les finestres en sentir els crits d’en César. I sortosament hi havia diversos testimonis al carrer que han firmat l’atestat dels mossos. Els Mossos d’Esquadra van arribar a temps per identificar els responsables. S’estan preparant accions legals.

L'agredit va anar a l’Hospital de Sant Camil, on li han fet la revisió de lesions. Res greu, no ha deixat gaire marca de res, només lleument el llavi superior i contractura a l’espatlla per l’estrebada. És un salt qualitatiu important: de la violència verbal a la física, que practica aquesta gent. Dissabte tarda va ser greu i públic, com negligent i encobridora l’actuació de mossos i policia local. Dissabte nit amenaces a un noi de l’Assemblea de Joves de Vilanova, verbals, però agressives (“t’obrirem en canal, cremarem casa teva”). Avui ja ha estat organitzadament, amb intenció d’intimidar amb violència, a la porta de casa, a una pare i el seu fill.

Cal remarcar, en relació a Gerard Bellalta, alcaldable de Plataforma per Catalunya a Vilanova i la Geltrú, que va ser condemnat el 2003 per falsificar contractes a persones migrants sense papers i estafar-los (veure: www.vilanovadigital.com/espais/actualitat/article.asp?IdArticulo=29322 ).

Aquest vespre, UCFR celebra un acte públic a Badalona, on ja estava prevista la participació d’una activista de Vilanova, per explicar els esdeveniments del dissabte i denunciar aquest salt qualitatiu de l'actuació violenta de PxC.

Acte públic: avui, 19 de maig, 19,30h, Local de l’AVV La Pau, Plaça Illa dels Músics, s/n, Badalona.

Unitat contra el feixisme i el racisme

http://unitatcontraelfeixisme.org

http://www.facebook.com/unitatcfr