CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Segona nit de protestes a Barcelona i Madrid per la corrupció en els partits de Govern

Dissabte, 2 febrer, 2013

La marxa del divendres 1 de febrer va ser convocada novament a través de les xarxes socials, amb l'etiqueta # Volvemos1f , i ha partit a les 19.00 hores de la plaça de la Porta del Sol amb l'objectiu d'arribar a la seu del PP.

Un helicòpter de la policia va vigilar constantment el desenvolupament de la concentració. Els congregats han corejat consignes de "dimissió, dimissió", "lladres, lladres", "al paredón" o "Il · legalització del Partit Popular", entre moltes. Després de la concentració, el ​​grup va tallar el trànsit en diversos carrers del centre, inclosa la plaça de Cibeles, la Gran Via i el carrer Atocha. La protesta va acabar a la Puerta del Sol, on un grup de persones va tractar d'acampar en un intent que va ser avortat per la policia . Des de la mateixa tarda-nit de divendres es va començar a difondre una nova convocatòria per al dissabte: una nova concentració a gènova a partir de les 12.30, durant la reunió de l'executiva del Partit Popular en què Mariano Rajoy té prevista una al · locució a micròfon tancat.

Protestes i acampada a Barcelona

A Barcelona, ​​la concentració es va realitzar a la plaça Sant Jaume, davant de la Generalitat de Catalunya, seu de Govern, on centenars de manifestants van exigir la dimissió del Govern català i denunciar els casos de corrupció en què s'estan veient involucrats càrrecs del partit governant Convergència i Unió (CiU). No obstant això, també es van cantar consignes contra el PP i Rajoy. Tot seguit, s'ha donat pas a una gran assemblea en la qual els assistents han decidit dur a terme una acampada a Plaça Catalunya com a mecanisme de pressió i punt de referència per articular les demandes socials.

Sota l'etiqueta # OcupemCatalunya o #Tornem1F es poden seguir a través de la xarxa social Twitter totes les novetats de l'acampada a Barcelona.

La trobada va finalitzar recordant que aquest dissabte a les 11h hi haurà assemblea a Plaça Catalunya i que a les 18h s'ha convocat una manifestació que partirà des de la plaça i acabarà a la seu del PP a Barcelona. [N. de l'E: l'assemblea va començar passats els 50 minuts de les 11 del matí amb una assistència d'unes 70 persones, segons informa @JordiAros ].

FONT: DIAGONALPERIODICO.NET

Cartell tornem a les places #tornem1f

Més Informació:

- Acampada Barcelona

- Acampada Sol


Centenars de manifestants a la plaça Sant Jaume contra la corrupció

Han constituït el moviment #tornem1f

01/02/2013 - Redacció Vilaweb

Centenars de persones s'han concentrat a la plaça Sant Jaume de Barcelona en protesta pels últims escàndols de corrupció tant de Catalunya com de la resta de l'Estat. Una concentració que s'ha iniciat després que unes 600 persones, segons la Guàrdia Urbana, s'hagin manifestat aquesta tarda per la Rambla fins arribar a la plaça Sant Jaume, on han iniciat una assemblea que ha decidit convocar una manifestació per aquest dissabte fins a la seu del PP. La protesta arriba arran de les sospites de finançament irregular del PP després de dos dies d'informacions sobre la comptabilitat 'secreta' de l'extresorer del partit, Luis Bárcenas. La mobilització ha servit, a més, per crear el corrent #tornem1f.

Amb crits de 'dimissió', unes 600 persones s'han manifestat i concentrat posteriorment contra els escàndols de corrupció. Un cop a la plaça Sant Jaume han iniciat una assemblea on alguns dels participants han proposat realitzar una acampada com la que es va celebrar l'any passat a la plaça de Catalunya per part del moviment 15-M.

A l'assemblea s'ha decidit convocar noves accions per seguir denunciant la corrupció política. Segons l'Acampada de Barcelona, del moviment dels indigants, s'ha programat una nova reunió per aquest dissabte a les 11 del matí a la plaça de Catalunya i una manifestació que partirà a les sis de la tarda de la plaça de Catalunya per avançar fins a la seu del PP, on a les set es durà a terme una concentració de rebuig al presumpte finançament irregular del partit i als suposats sobresous que segons els papers de Bárcenas haurien cobrat alguns membres de la cúpula del partit.Paral·lelament a aquesta mobilització s'ha creat l'etiqueta de Twitter #tornem1f, en referència a la data en què s'han iniciat la cadena de protestes que s'aniran convocant. Els participants a l'assemblea d'aquest vespre a la plaça Sant Jaume anaven informant del que es parlava i rememoraven l'episodi del moviment dels indignats de l'any passat.

http://www.vilaweb.cat/noticia/4080178/20130201/centenars-manifestants-placa-sant-jaume-corrupcio.html


Centenars d'indignats' es manifesten a Barcelona contra la corrupció

Unes 600 persones, segons la Guàrdia Urbana, s'han manifestat sense incidents entre la plaça Catalunya i la plaça de Sant Jaume. A Madrid, els manifestants s'han concentrat davant la seu del PP i han tallat diversos carrers del centre

AGÈNCIES Barcelona/Madrid | Ara 01/02/2013

Unes 600 persones, segons la Guàrdia Urbana, s'han manifestat aquest divendres al centre de Barcelona per protestar contra la corrupció política. La marxa ha acabat amb una concentració a la plaça de Sant Jaume, davant el palau de la Generalitat. Alguns dels assistents porten sacs de dormir i tendes de campanya. Amb tot, la majoria dels assistents a la concentració, tots ells mobilitzats des del col·lectiu dels indignats, s'han mostrat contraris a fer una acampada com la de la plaça Catalunya del 2011, i han optat per altres formes de protesta. A les onze del matí hi ha convocada una assemblea a la plaça de Catalunya i, a les sis de la tarda, una manifestació que té previst arribar fins a la seu del PP, al carrer Urgell, on a les set es durà a terme una concentració de rebuig al presumpte finançament irregular del partit i als suposats sobresous que, segons els papers de Bárcenas, haurien cobrat alguns membres de la cúpula del partit.

Paral·lelament a aquesta mobilització s'ha creat el corrent '1-F' i l'etiqueta de Twitter #tornem1f en referència a la data en què s'han iniciat la cadena de protestes que s'aniran convocant. Els participants a l'assemblea d'aquest vespre a la plaça Sant Jaume anaven informant del que es parlava i rememoraven l'episodi del moviment dels indignats de l'any passat.

La convocatòria, sorgida dijous de forma espontània a través de les xarxes socials, segueix la que va tenir lloc dijous davant la seu del PP, al carrer Urgell de la capital. Desenes de persones es van concentrar davant la seu per fer pública la seva indignació pel cas dels sobresous de la cúpula del PP. Amb el nom "1F: Tornem a les places", les xarxes van fer córrer la convocatòria per aquest divendres.

La protesta a centre de la ciutat ha transcorregut sense incidents. Ha començat a la plaça Catalunya i ha avançar després per la Rambla i pel carrer Ferran fins arribar a la plaça de Sant Jaume, on els manifestants han proferit crits de "dimissió" i "aquests presidents, són delinqüents".

Els manifestants, la majoria joves, han celebrat després una assemblea a la mateixa plaça de Sant Jaume, en què han acordat celebrar aquest dissabte una altra concentració davant la seu del PP a Barcelona.

Protesta a Madrid

També hi ha hagut protesta ciutadana a Madrid. Diversos centenars de persones han tornat a concentrar-se, tal i com van fer dijous, als voltants de la seu del PP per protestar contra la corrupció. Posteriorment, s'han manifestat pels carrers adjacents, on s'han produït alguns incidents, com la crema de diversos contenidors.

El responsable del dispositiu policial desplegat a les rodalies de la seu popular, en declaracions a Efe, ha xifrat en unes 400 persones les que s'han congregat al carrer Gènova amb crits de "dimissió". Cap a les 21.30 hores, els concentrats han abandonat la zona d'Alonso Martínez i han iniciat "una manifestació espontània" pels carrers de la ciutat, que ha arribat fins a la zona de Cibeles. Amb tot, la protesta s'escampa per diferents zones de la ciutat i alguns manifestants han tallat la Gran Via.

La concentració inicial ha començat a les 19.30 hores a la Puerta del Sol, amb un altre grup avançant des del Congrés dels Diputats. Una trentena de vehicles policials han protegit la seu madrilenya del PP i els seus accessos.

Les protestes, que es van iniciar fa dues setmanes, s'han intensificat després de la publicació d'informacions sobre la presumpta comptabilitat paral·lela del PP, que inclou pagaments en negre a diversos membres de la cúpula del partit, entre ells l'actual president espanyol, Mariano Rajoy.

http://www.ara.cat/politica/corrupcio-PP-barcenas-gurtel_0_857914440.html


Planten les primeres tendes a plaça Catalunya després d'una assemblea de 600 persones

CELIA CASTELLANO AGUILERA | 02/02/2013 - Setmanari Directa

Aproximadament 600 persones s'han reunit aquest vespre a plaça Catalunya per protestar contra l'últim cas de corrupció que afecta al Partit Popular, el cas Bárcenas, i demanar la dimissió immediata de la cúpula del partit. La convocatòria, d'un dia per a un altre, encapçalada per l'Acampada de Barcelona del 15M, s'ha produït a les set de la tarda i ha desembocat en una manifestació Rambles avall fins a la plaça de Sant Jaume on s'ha celebrat una assemblea per decidir quines accions es porten a terme a partir d'ara. Les més votades han estat una acampada en Plaça Catalunya aquesta nit, difosa amb els hashtags #OcupemCatalunya, i #tornem1F, i una manifestació demà a les sis de la tarda des de la plaça Catalunya i fins a la seu del PP al carrer Urgell.

Durant la manifestació, protagonitzada per consignes com "Ilegalizar el partido popular" i "Dimisión", l'indignació generalitzada cap a problemàtiques socials com les retallades socials, i els desnonaments, s'han sumat a la crispació pel pagament de sobresous a membres del Partit Popular en diner negre, entre ells el propi president Mariano Rajoy, per part de l'extresorer del PP Luis Bárcenas, imputat per suborn, blanqueig de capital, i frau fiscal en la trama Gürtel. Com a simbología dels sobresous, ja molt arrelada a les xarxes socials, molts dels manifestants han portat sobres i demà es pretén presentar-los a la seu del PP, tal i com es va fer ahir a la seu de Madrid, davant del número 13 del carrer Génova.

L'assemblea que s'ha produït en la plaça Sant Jaume ha debatut diverses opcions de mobilització com l'acampada a plaça Catalunya, l'acampada a plaça Sant Jaume, la manifestació fins la seu del PP, i la vaga general indefinida. Per ara, una trentena de persones han acampat aquesta nit a plaça Catalunya, i celebraran aquest dissabte a les onze del matí una assemblea per a decidir si es continua l'acampada i si es trasllada a plaça Sant Jaume, lloc políticament molt representatiu per trobar-s'hi les seus de la Generalitat i de l'Ajuntament de Barcelona, però logísticament ineficient pel fet de que no es puguin utilitzar tendes d'acampada, i sigui molt tancat per a una suposada càrrega policial, segons s'ha comentat. Una desena de persones ja van passar la nit de dijous a divendres a plaça Sant Jaume.

Després de la concentració davant el Palau de la Generalitat, que ha vivit moments tensos quan han surtit antidisturbis amb proteccions i sense número de placa, fet que s'ha tildat de provocació, els presents han tornat en manifestació a plaça Catalunya on s'han plantat les primeres tendes i s'han començat a crear els grups de treball. Les Rambles estaven custodiades per 8 furgons de la Brigada Mòbil dels Mossos d'Esquadra.

http://www.directa.cat/noticia/planten-les-primeres-tendes-placa-catalunya-despres-duna-assemblea-indignada-600-persones

<\/span>
  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció