CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Segreguen Mercaderies de Renfe-Operadora

Dijous, 30 desembre, 2010

En el matí del dia 22 es va reunir el CGE amb la Direcció Corporativa de RENFE Operadora i amb el Director General de Mercaderies Manuel Acero. El motiu de la convocatòria era explicar el passat, present i futur del nou model empresarial de Mercaderies. El Director General va reconèixer que els esforços realitzats no han estat suficients, per a mostra, entre l'any 1997 i 2010 la quota de Mercat s'ha reduït en un 6,2%, solament Irlanda i Grècia estan per sota d'aquests valors de pèrdues.

Segons el Nou Model de Mercaderies això ha estat a causa de:

• Ingressos insuficients.

• La rigidesa a abaratir els preus al client i la incapacitat de generar vendes.

• El limitat aprofitament del material rodant (les distàncies recorregudes pel material rodant enfront dels de la carretera són insuficients) i del personal (les hores efectives del personal de Conducció és inferior als d'altres operadors o altres maneres de transports).

• Les relacions directes amb el client final.

• La baixa activitat en els mercats europeus amb escassos acords amb operadors internacionals.

• Els pocs recursos i experiència del personal i la deterioració del material.

• (….)

El que preocupa són els plantejaments que pretén dur a efecte RENFE Mercaderies per a “salvar” el que ells mateixos han enfonsat. RENFE Operadora prestarà i comercialitzarà els serveis de tracció i serà la seva propietària juntament amb el personal necessari per a la prestació del mateix.

Es creen Operadors Logístics especialitzats i es constituiran Societats Mercantils amb capital 100% de Renfe però NOMÉS en el moment que es constitueixin, en el futur poden incorporar-se socis amb capital privat (filials) sense que puguin adquirir mes del 45% del capital. Aquestes filials han de tenir autonomia financera i garantir la seva viabilitat en un termini de 3 anys.

Seran les propietàries dels vagons i restants actius, i incorporarà el personal que es cregui necessari. Els treballadors que s'incorporin a aquests nous operadors se'ls mantenen els drets que actualment tenen a Renfe Operadora, però fins a quan?.

El Director General de Seguretat i RRHH va comunicar que de manera imminent i a l'empara del ETT convocarà al CGE per a formalitzar les filials i el transvasament del personal que es xifra de moment en almenys 120 treballadors.

Des de CGT estem amatents al diàleg per a discutir els problemes i l'adaptació als nous plantejaments de l'empresa sobre el Nou Model Empresarial previst, amb les variacions que continguin encaminades a incrementar i millorar el servei, però no entrarem a negociar mesures que perjudiquin als treballadors.

DEFENSA ELS TEUS DRETS I EL TEU FUTUR LABORAL

SFF-CGT

<\/span>
  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció