CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Segreguen Mercaderies de Renfe-Operadora

Dijous, 30 desembre, 2010
Compartició en facebook
Compartició en twitter
Compartició en email
Compartició en telegram
Compartició en whatsapp
Compartició en print

En el matí del dia 22 es va reunir el CGE amb la Direcció Corporativa de RENFE Operadora i amb el Director General de Mercaderies Manuel Acero. El motiu de la convocatòria era explicar el passat, present i futur del nou model empresarial de Mercaderies. El Director General va reconèixer que els esforços realitzats no han estat suficients, per a mostra, entre l'any 1997 i 2010 la quota de Mercat s'ha reduït en un 6,2%, solament Irlanda i Grècia estan per sota d'aquests valors de pèrdues.

Segons el Nou Model de Mercaderies això ha estat a causa de:

• Ingressos insuficients.

• La rigidesa a abaratir els preus al client i la incapacitat de generar vendes.

• El limitat aprofitament del material rodant (les distàncies recorregudes pel material rodant enfront dels de la carretera són insuficients) i del personal (les hores efectives del personal de Conducció és inferior als d'altres operadors o altres maneres de transports).

• Les relacions directes amb el client final.

• La baixa activitat en els mercats europeus amb escassos acords amb operadors internacionals.

• Els pocs recursos i experiència del personal i la deterioració del material.

• (….)

El que preocupa són els plantejaments que pretén dur a efecte RENFE Mercaderies per a “salvar” el que ells mateixos han enfonsat. RENFE Operadora prestarà i comercialitzarà els serveis de tracció i serà la seva propietària juntament amb el personal necessari per a la prestació del mateix.

Es creen Operadors Logístics especialitzats i es constituiran Societats Mercantils amb capital 100% de Renfe però NOMÉS en el moment que es constitueixin, en el futur poden incorporar-se socis amb capital privat (filials) sense que puguin adquirir mes del 45% del capital. Aquestes filials han de tenir autonomia financera i garantir la seva viabilitat en un termini de 3 anys.

Seran les propietàries dels vagons i restants actius, i incorporarà el personal que es cregui necessari. Els treballadors que s'incorporin a aquests nous operadors se'ls mantenen els drets que actualment tenen a Renfe Operadora, però fins a quan?.

El Director General de Seguretat i RRHH va comunicar que de manera imminent i a l'empara del ETT convocarà al CGE per a formalitzar les filials i el transvasament del personal que es xifra de moment en almenys 120 treballadors.

Des de CGT estem amatents al diàleg per a discutir els problemes i l'adaptació als nous plantejaments de l'empresa sobre el Nou Model Empresarial previst, amb les variacions que continguin encaminades a incrementar i millorar el servei, però no entrarem a negociar mesures que perjudiquin als treballadors.

DEFENSA ELS TEUS DRETS I EL TEU FUTUR LABORAL

SFF-CGT

<\/span>
Compartició en facebook
Compartició en twitter
Compartició en email
Compartició en telegram
Compartició en whatsapp
Compartició en print
  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció