CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Segueix la vaga indefinida a Panrico a Santa Perpetua de Mogoda, després de tres setmanes

Diumenge, 3 novembre, 2013

Segueix la vaga a Panrico

Després de dues setmanes i mitja de vaga, el comitè d’empresa de la planta situada a Santa Perpètua considera insuficients les propostes de la direcció i manté la vaga indefinida.

La vaga va ser convocada el passat 13 d’octubre a nivell estatal pels sindicats CCOO, UGT i CGT. Els motius de la vaga eren l'impagament del mes de setembre i aturar els plans de l’empresa d’acomiadar a gran part de la plantilla i executar rebaixes salarials d’entre el 25 i el 35%. Finalment en la majoria de centres es va supeditar la vaga als resultats de la negociació, però la planta de Santa Perpètua es va negar a acceptar el calendari de negociacions que va proposar l’empresa i ha mantingut la vaga indefinida.

Gaspar Fernando, delegat de CGT afirma que la vaga 'va per llarg'. Segons el sindicalista, l'empresa ha reduït el nombre d’acomiadaments previstos però considera aquesta mesura insuficient. L'última assemblea de treballadors celebrada dissabte passat va rebutjar el pla de viabilitat que oferia Panrico. 'Ja vam patir una reducció salarial del 25% fa dos anys, no en podríem suportar una altra, seguim mantenint les nostres reivindicacions: Cap reducció salarial i si hi ha baixes, únicament que siguin voluntàries amb 30 dies per any treballat o prejubilacions'.

Després de no arribar a cap acord, el comitè manté la vaga amb el suport de la plantilla i estudia noves accions, de moment ja han celebrat dues manifestacions i van rebre una càrrega policial en les concentracions periòdiques que realitzen a la porta del centre de treball. Aquestes protestes han rebut el suport d’altres seccions de CGT com Correus o Cacaolat, algunes seccions de CCOO i la CUP. Afirmen estar buscant més suports tant institucionals com en altres empreses. 'De moment anem a buscar els transportistes autònoms i les empreses d’alimentació del Vallès, els hi expliquem que si nosaltres caiem ells vindran darrera'.

FONT: VILAWEB.CAT

 

  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció