CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Segueix paralitzada la descàrrega de camions a l’oficina principal de Correos de Barcelona

Dijous, 19 novembre, 2009

Per "implicar un risc greu i imminent a la seguretat i salut dels treballadors." Arran d'aquesta resolució, Correos ha hagut de canviar els camions que utilitzava per uns altres de menor envergadura i que caben en els molls de càrrega i descàrrega.

La Conselleria de Treball ha dictaminat una resolució favorable a la paralització de la càrrega i descàrrega de camions realitzada el 13 de novembre, en aplicació de l'article 21 de la Llei de Prevenció de Riscos Laborals realitzada pels delegats de prevenció de Correos-Barcelona el passat 13 de novembre, pertanyents als sindicats CGT, USOC, CSIF, CCOO i UGT, de la qual Inspecció de Treball de manera urgent va aixecar acta donant curs a la Consellería i ratificant la decisió presa pel comitè de Seguretat i Salut i la Inspecció de Treball.

En aquests moments la descàrrega es produeïx en l'interior del moll, en zones planes pel que es redueïx considerablement la possibilitat que una gàbia bolqui (104 Kg buida) i sense ocupar les voreres per on passen els veïns.

Des de CGT veiem molt positiu que tant la Conselleria de Treball com la Inspecció de Treball prenguin resolucions dràstiques contra qui posen la Seguretat i la Salut tant dels treballadors com dels ciutadans en perill.

CGT considerem una vergonya que l'empresa Correos tenint mitjans per a evitar accidents als seus treballadors i molèsties als veïns, no hagi estat capaç de motu propi d'organitzar el treball i prendre les decisions necessàries sense que els sindicats hàgim d'acudir a l'Administració.

CGT seguirem actuant contra Correos mentre no protegeixi la seguretat i la salut dels seus treballadors. És prioritari per a CGT rebaixar el risc laboral evitable a 0. Exigim que treballar no signifiqui un risc com qui juga a la ruleta russa. Estem farts que jugui amb la nostra salut, sobretot una empresa que intenta donar una imatge de modernitat, però que té un interior antic i arcaic.

CGT Correos Barcelona