CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Seguiment majoritari de les aturades a Saint-Gobain Cristalería SL

Dijous, 30 juny, 2011

Des de CGT informem que les aturades realitzades el 25, 27, 28 i 29 de juny a Saint-Gobain Cristalería SL, convocades per CGT, CCOO i UGT, han resultat sense contratemps i la seva incidència ha estat la següent:

Al centre de l'Arboç del Penedès amb la vaga duta a terme es va deixar de produir el 90%. El 10% restant des de CGT considerem que s'ha produït una possible vulneració del dret fonamental a la vaga per part de l'empresa i prendrem les accions legals oportunes, com en ocasions anteriors.

En els altres centres, Avilés (Astúries), Renedo (Cantàbria), Azuqueca (Guadalajara), la vaga ha tingut una incidència del 100%. A les oficines centrals de Madrid no va tenir lloc el dia 25, ja que el dissabte no es treballava, però es van unir a la mateixa el dilluns 27 de juny.

Les aturades convocades són conseqüència del bloqueig de les negociacions del conveni col.lectiu, que regula les condicions laborals d'unes 1000 treballadores i treballadors, a causa de les intencions de l'empresa i que són principalment:

* Pretenen que els i les treballadors acceptem que la pujada salarial vagi lligada directament als resultats d'explotació (productivitat). Qui fa servir aquestes dades? L'empresa, perpetuant així la pèrdua de poder adquisitiu.

* Fer desaparèixer el Contracte de Relleu, perquè directament minvin les plantilles i els treballadors i tots hagin d'assumir cada vegada més càrregues de treball, que com venim ja sofrint sense cap tipus d'augment en les nostres categories i per tant en les nostres retribucions. Sent aquesta l'única fórmula legal per a la jubilació parcial anticipada (rellevat), garantint el lloc de treball a una altra persona de nou ingrés (rellevista).

* Subcontractar de manera salvatge tot el que pugui, precaritzant l'ocupació en els nostres centres, que com estem advertint no ofereix cap tipus de garantia pel que fa a salaris, calendaris de treball, estabilitat en l'ocupació, seguretat, etc.

Des de CGT agraim a totes i tots el massiu seguiment de les aturades en tots els centres.

Des de CGT no desistirem en el nostre afany per aconseguir un conveni digne i unes condicions laborals que garanteixin l'estabilitat en l'ocupació.

Amb tot i sabent el que està en joc, si l'empresa no cedeix en les seves pretensions, no es descarta que es convoquin noves aturades, amb el que es radicalitzaria substancialment el conflicte.

Els pròxims dies 5 i 6 de Juliol es reunirà el Comitè Intercentres a Madrid, amb la finalitat de valorar l'èxit de les aturades i les estratègies a seguir.

Secció Sindical CGT Saint Gobain Cristalería L'Arboç