CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Seguiment massiu de la primera jornada de vaga indefinida a Hewlett Packard contra els acomiadaments i les retallades de drets laborals

Dilluns, 3 juny, 2013

Seguiment massiu de la vaga a HP

La vaga a HP està sent seguida pel 95 % de la plantilla, en el seu primer dia, acudint al treball únicament els directius, que estan sent rebuts amb enormes xiulades per part dels treballadors/es. En el centre de Sant Cugat del Vallès més de 200 treballadors han participat en el piquet.

La plantilla de dues de les empreses del Grup HP, més de 2100 treballadors i 40 anys d'implantació a Espanya, estan cridats a la Vaga Indefinida. Va començar amb els torns de tarda d'ahir diumenge i de la nit. El seguiment en els torns d'avui dilluns i de la tarda i nit del diumenge en els centres de Barcelona, Zaragoza, Oviedo, León és del 95 %, a Madrid del 70%.

La participació activa dels treballadors en les concentracions en les portes de l'empresa en els distints dels torns està sent molt alta, i solament entren a treballar gerents o “personal de confiança”.

La protesta es realitza davant la situació d'acomiadaments constants i una radical retallada de les condicions i drets laborals de la plantilla iniciada per l'empresa mitjançant l'aplicació de l'article 41 de l'Estatut dels Treballadors que versa sobre la Modificació Substancial de les Condicions de Treball.

La multinacional informàtica presta serveis informàtics a les principals entitats financeres del país com la Caixa, Banc Santander, La Caixa, Banc de Sabadell, Administracions públiques com Generalitat de Catalunya, empreses del sector energètic com Gas Natural o Hidrocantábrico o de transports com RENFE.

Una vegada finalitzada la concentració de piquets informatius s'han visitant centres de clients com Banc Sabadell o la seu corporativa de la companyia a Sant Cugat. Després es realitzaran assemblees de treballadors per a decidir les accions a realitzar l'endemà en cada ciutat.

Tant a nivell d'intensitat com de seguiment, estem davant la major mobilització realitzada a HP Espanya, que continuarà els següents dies mentre segueixi l'amenaça de les reculades laborals sobre la plantilla. Els sistemes informàtics precisen d'una atenció continuada, cada dia que es perllongui la Vaga el risc augmenta. La Secció Sindical de la CGT a HP espera que s'aparqui l'actitud d'intransigència de la Direcció de l'empresa abans que s'arribi a aquests extrems.

Secció Sindical CGT HP

Jordi Saladie, President C.E.- CGT, 653 610 700
Oscar Murciano, CGT-HP, 658 598 149
Carlos Navarro, Premsa CGT Barcelona, 649 839 490

>>> Seguiu el desenvolupament de la Vaga Indefinida a Hewlett Packard #HuelgaIndefinidaHP en el web de @informatica_cgt
http://cgtinformatica.org/content/seguimiento-minuto-minuto-de-la-huelga-en-hp

>>> Vídeo piquet vaga indefinida a HP Sant Cugat del Vallès i declaracions Oscar Murciano (CGT)
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=DS2TKuydLCU