CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Seguiment massiu de la vaga de 12 hores a TV3

Divendres, 22 març, 2013

Divendres 22 de març es farà una concentració de treballadors davant del Parlament durant la compareixença de la direcció de la CCMA i de TVC a la comissió de control. La concentració començarà a les 9 del matí. Convoquem tots els treballadors que demà al matí no estigueu planificats a sumar-vos a la concentració. És important ser molts!

CGT TV CATALUNYA

SEGUIMENT MASSIU DE LA VAGA DE 12 HORES A TV3

Més d'un 95% de la plantilla de TV3 ha seguit la vaga convocada per l'Assemblea de treballadors en resposta a l'anunci del Consell de Govern d'una retallada substancial del pressupost de la Corporació per al 2013, que significaria una retallada d'un 25% del pressupot de personal i que posa en perill la plantilla i sobretot el model de la televisió pública i nacional de Catalunya, ara que és més necessaria que mai.

Imatge de la vaga de 12 hores de treballadors/es de @tv3cat el 21 de març

Començada la vaga, els treballadors s'han concentrat en el punt de trobada de les instal·lacions de Sant Joan Despí i s'han reunit en Assemblea, en què s'ha informat de l'anunci fet ahir pel Consell de Govern i de l'assistència demà a la Comissió de Control de la CCMA al Parlament.

També hi ha hagut nombroses intervencions de treballadors amb propostes diverses per fer més àmplia la resposta a les amenaces contra TVC i per conscienciar la societat del que pot perdre si se segueix afeblint la Televisió de Catalunya i la seva plantilla. S'han creat diverses comissions de treball que s'han reunit per separat en diferents indrets de TVC, mentre que tots els llocs de treball han quedat deserts.

La programació ha resultat alterada substancialment, sense programació en directe ni informativa, i feta a base de sèries o programes enllaunats.

Com a properes accions demà es farà una concentració de treballadors davant del Parlament durant la compareixença de la direcció de la CCMA i de TVC a la comissió de control. La concentració començarà a les 9 del matí. Convoquem tots els treballadors que demà al matí no estigueu planificats a sumar-vos a la concentració. És important ser molts!

D’altra banda dimecres de la setmana vinent es reunirà la comissió negociadora del Conveni i està previst un acte reivindicatiu de la plantilla per exigir el respecte a la negociació col·lectiva.

Les comissions de treball formades per treballadors estan preparant altres mobilitzacions que s’anunciaran oportunament.

El Comitè d’empresa valorem molt positivament la resposta de tots els treballadors tan pel que fa al seguiment de la vaga com l’organització i la determinació que han tornat a demostrar per defensar TVC i els llocs de treball.

treballadors de televisió de catalunya en vaga

No tolerarem el desmantellament de la Televisió publica i nacional de Catalunya!

Comitè d’empresa de TVC
Sant Joan Despí, 21 de març de 2013

Més informació:

TWITTER: @cgttvcatalunya

FACEBOOK: https://www.facebook.com/cgtde.televisiodecatalunya


El Govern de Mas segueix aprimant TV3 aportant-hi 35 milions d’euros menys el 2013

En quatre anys, la CCMA ha perdut gairebé un terç dels recursos que hi destinava la Generalitat i els treballadors han portat a terme una vaga parcial i una manifestació contra unes retallades que posen en dubte el model de la televisió pública.

Des de fa mesos, el president de la Generalitat de Catalunya, Artur Mas, parla de la necessitat de construir “estructures d’estat”, però a l’hora de la veritat el Govern de CiU no fa altra cosa que aprimar aquestes estructures a base de retallar els recursos de què disposen. Un exemple paradigmàtic és la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA), que aplega els mitjans públics que depenen de la Generalitat –TV3, Catalunya Ràdio,...- i que aquest dimecres ha aprovat uns pressupostos provisionals per al 2013 que contemplen una retallada del 17%, situant-se en 295,9 milions. Descomptant-hi la publicitat i la venda de serveis, l’aportació de la Generalitat se situa en 225 milions, un 14% (35 milions) menys que el 2012. El 2009 els recursos que hi destinava el Govern arribaven als 331 milions, de manera que la reducció en quatre anys és de gairebé el 33%. La mesura ha estat molt criticada per ERC i PSC.

La reducció de la despesa en el capítol de personal s’ha fixat en el 18%, tot i que encara no s’ha concretat si es traduirà en acomiadaments o en noves disminucions del salari de la plantilla actual. En tot cas, aquest dimecres 20 de març centenars de treballadors de TV3 i Catalunya Ràdio s’han concentrat a la Via Augusta de Barcelona, on s’ubica la seu corporativa de la CCMA, per mostrar el seu rebuig a la política de retallades que està portant a terme l’ens públic, encapçalat per Brauli Duart, i que posa en dubte el model de servei públic de qualitat que desenvolupen els mitjans del grup. De cara a dijous 21 de març, s'ha convocat una aturada de 12 hores (de 10h a 22h).

Els treballadors han aconseguit accedir al vestíbul de la seu CCMA amb l’objectiu de dialogar amb Duart, però aquest no els ha rebut i la seguretat privada de l’edifici no ha deixat passar els membres del comitè d’empresa que volien negociar. Els manifestants, portant banderes on s’hi llegia “Tots som TV3” i entre càntics de “La ràdio i la tele, pública i sencera” o “Televisió pública i de qualitat”, s’han desplaçat aleshores a la calçada, on s’han assegut i han tallat el trànsit de vehicles a la Via Augusta durant una estona. La manifestació ha coincidit amb la vaga parcial dels empleats de la CCMA que ha afectat les programacions de TV3, 3/24, Esport3 i TV3CAT des de les onze del matí fins a dos quarts de dues de la tarda.

El comitè d’empresa de TVC demana les dimissions de Duart i el director de TVC, Eugeni Sallent, i ha denunciat que la direcció “ha fet la cobertura de les corresponsalies de Terres de l'Ebre i Pirineus de manera unilateral i vulnerant els principis de transparència i d'igualtat d'oportunitats a més d'incomplir tots els articles del conveni que s'han de tenir en compte en un procés com aquest”.

Font: El Triangle


Vaga a TV3 contra les retallades en les delegacions territorials

Els treballadors de Televisió de Catalunya han fet avui 20 de març una vaga parcial, que ha fet que hi hagi una alteració en els continguts emesos a TV3, 3/24, Esport 3 i el TV3CAT entre les onze del matí i dos quarts de dues de la tarda. La vaga s'ha convocat 'de manera preventiva' per les retallades que duu a terme la direcció, i que han afectat ja les delegacions territorials, amb l'acomiadament dels corresponsals històrics de Catalunya Nord, Pirineu i Terres de l'Ebre. La secció sindical del Sindicat de Periodistes de Catalunya a TVC ha alertat de l'amenaça sobre el model de TVC.

El consell de govern de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals 'és un organisme d’obediència directa al govern arran de la contrareforma de la CCMA promoguda per l’acord entre CiU i el PP'. Un acord que denuncien que es manté malgrat els canvis després de les eleccions del 25 de novembre. Segons el sindicat, les retallades en les corresponsalies presagien l'aplicació d'un ERO.

A més, el comitè d'empresa de TVC denúncia que la direcció 'ha fet la cobertura de les corresponsalies de Terres de l'Ebre i Pirineus (que ara assumiran Víctor Sorribes i Anna Figuera, respectivament) de manera unilateral i vulnerant els principis de transparència i d'igualtat d'oportunitats a més d'incomplir tots els articles del conveni que s'han de tenir en compte en un procés com aquest.'

Els motius: 'En primer lloc la direcció no ha volgut reconèixer els llocs de treball com a vacants però tampoc els ha definit com a temporals; en segon lloc ha endegat el procés de cobertura dels llocs de treball deliberadament al marge de la Comissió paritària de Contractació, formada també pel Comitè d'empresa, que és la que el Conveni designa com a responsable de gestionar els processos de mobilitat entre centres de treball; en tercer lloc la direcció ha atorgat les places de redactor i d'operador d'imatge sense tenir en compte el que disposa el conveni: Que en una convocatòria de voluntaris per cobrir un trasllat s'atorgarà la plaça al qui tingui el cònjuge o fills residint en el lloc de destinació o bé al treballador més antic. També s'ha saltat el requisit que aquestes places s'han d'atorgar entre treballadors indefinits.'

Font: Vilaweb

<\/span>
  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció