CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Seguiment massiu de les aturades a Saint-Gobain Cristalería

Dimecres, 28 setembre, 2011

CGT a Saint-Gobain Cristalería SL informa que donat el bloqueig en les negociacions del Conveni, que regula les condicions laborals d'unes 1000 treballadores i treballadors a tot el país, les organitzacions sindicals presents a la Mesa Negociadora, (CGT, CCOO i UGT ) han convocat les aturades acordades en les Assemblees en els diferents centres de treball, aturades convocades per als dies 26, 27, 28, 29 i 30 de setembre en els centres de L'Arboç del Penedès (Tarragona), Madrid (oficines generals), Avilés (Astúries), Renedo (Cantàbria), Azuqueca (Guadalajara).


A Saint-Gobain Cristalería SL de l'Arboç,, on CGT és el sindicat majoritari, hi ha una plantilla de 440 treballadors i es dedica a la fabricació de vidre pla per a la construcció, així com a la manufactura i temperat de vidre per al Sector de l'Automòbil, entre els clients es troben: SEAT, CITROËN, VOLKSWAGEN, PEUGEOT, FORD, OPEL, FIAT, MERCEDES, ALFA ROMEO, BMW, JAGUAR, IVECO, LANCIA, RENAULT ... en principi no es preveu que es puguin veure afectats per aquests primers aturades, d'altra banda i si l'empresa no reconsidera la seva postura intransigent no descartem que es puguin convocar més aturades que podrien fins i tot arribar a afectar algunes de les empreses anteriorment esmentades.

Des de CGT Informem que les aturades realitzades els dies 26 i 27 han resultat sense contratemps i la seva incidència ha estat la següent:

Al Centre de l'Arboç del Penedès amb les vagues dutes a terme els dies 26 i 27 de setembre, s'ha deixat de produir el 100%.

Les aturades convocades són conseqüència del bloqueig de les negociacions del conveni col.lectiu, a causa de les intencions de l'empresa i que són principalment:

* Pretén que els i les treballadors suposem que la pujada no sigui íntegra respecte a l'IPC Real i reformant la clàusula de revisió que sempre s'ha contemplat per tal de pal.liar el diferencial de l'IPC previst i el real de l'any. Perpetuant així la pèrdua de poder adquisitiu.

* Fer desaparèixer el Contracte de Relleu, perquè directament minvin les plantilles i els treballadors i totes hagin d'assumir cada vegada més càrregues de treball, que com venim ja sofrint sense cap tipus d'augment en les nostres categories i per tant en les nostres retribucions. Sent aquesta l'única fórmula legal per a la jubilació parcial anticipada (rellevat), garantint el lloc de treball a una altra persona de nou ingrés (rellevista).

* Subcontractar de manera salvatge tot el que pugui, precaritzant l'ocupació en els nostres centres, que com estem advertint no ofereix cap tipus de garantia pel que fa a salaris, calendaris de treball, estabilitat en l'ocupació, seguretat, etc.

Des de CGT agrair a totes i tots el massiu seguiment de les aturades en tots els centres del país, no desistirem en el nostre afany per aconseguir un conveni digne i unes condicions laborals que garanteixin l'estabilitat en l'ocupació, així com les corresponents garanties salarials.

Amb tot i sabent el que està en joc, si l'empresa no cedeix en les seves pretensions, no es descarta que es convoquin noves aturades, de manera que es radicalitzaria substancialment el conflicte. El proper dia 6 d'octubre està prevista la propera reunió de la Mesa Negociadora a Madrid.

PER UN CONVENI DIGNE, LLUITA AMB DIGNITAT!

L'Arboç a 27 setembre 2011

Secció Sindical de CGT a Saint-Gobain Cristalería SL a L'Arboç (Tarragona)

<\/span>
  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció